Területi szellemek

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2012. szeptember 30. vasárnap
"Zimbabwe a démonok nyílt uralma alatt" - A protestáns C. Peter Wagner feleségével együtt misszionáriusként szolgált Bolíviában. 1971 óta tanít a misszióról és a gyülekezet növekedésérôl a Fuller Teológiai Szemináriumban a kaliforniai Pasadenában. Saját kutatási területén több mint 30 könyvet adott ki. Arra a kérdésre keresi a választ, hogy vannak-e szellemek kirendelve földrajzi területek fölé. 

Részlet az egyik könyvéből:
"Zimbabwéban majdnem mindenki egy törzsfőnök fennhatósága alatt áll. És minden törzsfőnököt egy törzs szellemei választanak ki arra egy démonizált médiumon keresztül. Tehát pontosan fejezzük ki magunkat, ha azt mondjuk, hogy Zimbabwéban mindenki hagyományosan a szellemek uralma alatt van.
 A törzsfőnök legfontosabb feladata az, hogy a szellemek intézője legyen.
Engedelmeskedik útmutatásaiknak és uralkodik az emberek fölött. Amikor törzsfőnököt választanak, a Mondoro, a törzs szellemei egy démoni szeánsz során leszállnak valakire, aki a médium lesz.
A szellemek szó szerint kiválasztják a következő törzsfőnököt. A démonizált médium, aki ismeri a jelölt életének titkait és azt az uralmat, mellyel a démonok az élete fölött már rendelkeznek, rámutat. Amikor kiválasztják, ez az ember biztos lehet abban, hogy munkáját, jövedelmét, előjogait a szellemeknek köszönheti majd életének egész hátralévő részében. Ez az egész törzset kötelezi.

A törzsfőnök felel azért, hogy a Mondoro minden hagyományát betartsák. Ennek következményei nyilvánvalóak. Zimbabwei emberek milliói élnek démonok nyílt uralma és fennhatósága alatt..."

You have no rights to post comments