Hadd induljon tűzzel az új tanév! – Böjte Csaba levele a fiatalokhoz

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2012. szeptember 12. szerda
A tanévnek nem szabad nekimenni nyugodt beletörődéssel... Az új tanévhez, az élethez kell egy egy jó adag belső tűz, virtus: „Csak azért is én megmutatom!”
Kedves Fiatalok!
A tanévnek nem szabad nekimenni nyugodt beletörődéssel: „legyen meg aminek lennie kell, essünk túl ezen is” gondolatokkal... Az új tanévhez, az élethez kell egy egy jó adag belső tűz, virtus: „Csak azért is én megmutatom!”

Tudjátok, a tanév egy hatalmas verseny! A kérdés: képes vagy legyőzni önmagad újból és újból a leckék, a tanulás hatalmas viadalában? Ha tápos vagy, akkor biztos, hogy feladod, és kapsz ezer okot, amiért nem éri meg tanulni, készülni, eredményesen vizsgázni. De ha jóféle magyar emberből vagy, akkor nem adod fel, hanem a jó harcot jó végre viszed, és eredményesen leteszed azokat a fránya  vizsgáidat!

Szinte mindegy, hogy mit kérnek a tanárok, a lényeg, hogy te légy a győztes!! Ha ma az iskolában rászoksz a kudarc keserű ízére, akkor egy életen keresztül az fog téged hosszan kísérni, nyomodban lihegni nyálasan, mert te őt gyáván magadhoz fogadtad, otthont adtál az életedben neki. De ha ma kemény munkával győzöl az iskolapadban, holnap az életben is győztes leszel!! Ha a tanulásból, munkából fakadó sikert magadhoz édesgeted kemény, kitartó küzdelemmel, akkor az mint hűséges oroszlán mindig veled marad. Tudnod kell, hogy ehhez soha egyetlen egy csatát sem szabad feladni, elveszteni!! Nem arra születtél, hogy lábtörlő légy!

Kezdődik a tanév, szeretettel bátorítlak! Nézz magadba, téged Isten teremtett, nem vagy selejt, képes vagy győzni, hát akkor gyertek, szedjük szét azt az iskolát!!

Szeretettel, Csaba testvér

(magnificat.ro)

You have no rights to post comments