Sürgés-forgás, eltompulás...

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2012. augusztus 31. péntek

"Sokat sürögtök és forogtok, és mindenféle dolgokat csináltok és mégsem juttok előrébb. Haladni szeretnétek de e helyett egyhelyben topogtok. Keresitek az akaratomat és nem halljátok. Vajon miért nem? Azért nem, mert eltompultatok. Eltompult a szívetek, eltompult az érzékszervetek és eltompult a fejetek is. Mit tehetnétek hogy ez megszűnjön? Először is csendben kéne maradnotok. Nagy csendben. Meg kéne szoknotok a csendet. Szokatlan számotokra a csend. Böjtölnötök is kéne, de nemcsak hússal, hanem a világ dolgaival. A világ nagyon hangos és szennyezett körülöttetek, és ti azt hiszitek védve vagytok, de tévedtek. A világ zaja és szennye hat rátok.

A világ ellen az én védelmemet kell keresnetek. Az Én védelmem a tanításomban rejlik. Az Én védelmem az Én Igéim. Fontos, hogy olvassátok, tanuljátok, beszéljetek róla. Fontos, hogy kérjétek Szentlelkem bölcsességét, vezetését, segítségét és tanítását. Fontos, hogy időt szakítsatok erre. Fontos, hogy ne a ti akaratotokat tegyétek meg. Eldurvult a hallásotok, eldurvultak az érzékszerveitek, a gondolataitok. Kell, hogy tisztuljon és finomodjon. Nem veszitek észre, ha szólok hozzátok, nem értitek amit mondok nektek, nem halljátok meg a hangomat, nem értitek a szavaimat. Nem veszitek észre ami nyilvánvalóan a szemetek előtt van. Nem veszitek észre a lényeget, az igazságot pedig a szemetek előtt van és nyilvánvalóan egyszerű. Túlbonyolítjátok az életeket. Túlfárasztjátok magatokat, felesleges dolgokat csináltok. Jó szándékból keresitek a megoldásokat nélkülem. Egyedül akartok megoldást találni, és ez nem megy. Figyeljetek rám és böjtöljetek. Böjtöljetek a világ dolgaival, ami túl fűszeres. A természetes ízeket már nem is szeretitek. Az egyszerűség, az nem tetszik. Az összetett és bonyolult dolgokat gondoljátok igaznak és komolynak. Az egyszerű, az túl egyszerű nektek. Arról nem feltételezitek, hogy érték és igazság. Ürítsétek ki a fejeteket! Legyetek alázatosak és befogadóak! Ne kishitűek legyetek, hanem alázatosak! Az alázatosság legyen a kenyeretek, azt egyétek és az Én Igéimet. Azt egyétek, és azt igyátok. S egyétek az Én testemet, evvel táplálkozzatok. Ne vegyetek részt felesleges beszédekben, felesleges cselekedeteket ne vigyetek végbe. Fontoljátok, meg amiket tanítottam nektek, és érjétek be ezekkel.

Folyton valamit cselekedni készültök, folyton valamit meg akartok tenni. Ha leülnétek és csendben maradnátok, tudnék hozzátok szólni. De nincs időtök erre, annyi a dolgotok. Annyi fontos dolgotok van, hogy nincs időtök arra, hogy leüljetek és rám figyeljetek. Nem tudlak benneteket megszólítani. Nem tudtok figyelni sem. Szétszóródik a figyelmetek a világban. Számotokra fontos dolgokra figyeltek, de a lényeget nem veszitek észre. Amikor Én szólok hozzátok azt nem veszitek észre,Pedig sokféleképpen akarok szólni, de nem tudjátok értelmezni az üzeneteimet, mert a világ elnyomja a hangomat. Ezért kérlek benneteket, hogy böjtöljetek. Böjtöljetek a beszédben, ne beszéljetek feleslegesen. Ne mondjatok rosszat másokról, ne beszéljetek hiábavalóságokat. Ne akarjatok megfelelni másoknak, nekem akarjatok megfelelni és tetszeni. Szánjatok időt arra, hogy rám figyeljetek és akkor majd lassan elkezditek megérteni amit mondok. Lassan észreveszitek majd ha szólok hozzátok valamilyen formában

Nem vagytok szinkronban a saját időtökkel, a saját életetekkel. Hol előre siettek, hol lemaradtok. Éppen akkor nem vagytok ott lélekben, ahol jelen vagytok testben. Éppen abban a pillanatban nem vagytok jelen, amikor kereslek benneteket. Hol előre rohantok, hol pedig hátramaradtok, pedig mindig a jelen pillanatban tudlak benneteket megajándékozni önmagammal. Legyünk együtt minden pillanatban! Én veletek vagyok minden pillanatban. De ti futkostok előre-hátra, Én pedig nézek utánatok szomorúan és azt várom, hogy megálljatok és rám nézzetek. Hogy egyszerűen csak eszetekbe jussak, nem akkor amikor bajban vagytok, hanem csakúgy, minden ok nélkül. Azon az okon, hogy együtt legyünk. Hogy tudatosítsátok magatokban, hogy éppen akkor ott vagyok, ahol vagytok. Éppen akkor veletek vagyok. Éppen akkor figyelek rátok és szeretlek benneteket. Éppen akkor mondanivalóm van számotokra. Éppen akkor tudnék segíteni. Éppen akkor tudnék vigaszt nyújtani. Éppen akkor hallgatnám meg az imáitokat és éppen akkor adnék tanácsot számotokra. Legyetek jelen a saját életetekben, erre kérlek benneteket. Hiszen az élet rövid, az idő gyorsan múlik. Minden percnek megvan a jelentősége. Minden napnak megvan az értéke. Minden pillanatnak, ami szeretetben telik megvan a hatása. Ha tudnátok, milyen érték van a birtokotokban. Kihasználnátok minden percet és sokkal jobban óvnátok és sokkal takarékosabbak lennétek. Nem tudjátok minek vagytok a birtokában, nem ismeritek az életetek igazi értékét. Hamis értékeket pátyolgattok és dédelgettek.

Hogyan fogtok elszámolni majd az időtökkel? Az elfecsérelt pillanatokkal, napokkal, hetekkel, évekkel? Sírni fogtok és bánkódni és nem tehettek már semmit. Fájni fog a szívetek. Sírjatok most és bánkódjatok most. Ne várjátok meg amíg késő lesz. Nincs felesleges idő, és bűn az elfecsérelt idő. Tartsatok bűnbánatot, ne becsüljétek le a kis bűnöket. Ne legyintsetek az általatok kicsinek tartott bűnökre, mert megakadályoz benneteket a fejlődésben. Sokkal nagyobb akadályt képez az életetekben mint gondolnátok…Nincsen olyan bűn amire legyinthetnétek. Ezt nem azért mondom, hogy elszomorítsalak benneteket, hanem hogy komolyan vegyétek. Legyetek tudatában a felelősségeteknek. A saját,és mások életével kapcsolatos felelősségeteknek. Nem mondhatjátok azt majd, hogy nem voltatok ott,hogy nincs közötök hozzá, hogy nem tudtátok. Mert nem is akartátok tudni. Nem is akartátok meghallani. Ezért legyetek készségesek a hallásra, a tanulásra és a bűnbánatra, mert nem lesz mivel védekeznetek.

Ne mutogassatok másokra, hanem nézzetek magatokba. Ne keressétek a mások felelősségét, hanem keressétek a magatokét. Nézzetek mélyen magatokba és vizsgáljátok meg, magatokat elsősorban. Ne másokat vizsgálgassatok. Ha mindenki ezt tenné, akkor mindenki sokkal jobban tisztába lenne a maga bűneivel. De ti sokkal jobban tisztában vagytok a másokéval. Hozzá kell szoktatnotok magatokat a saját magatok rendszeres vizsgálatára. Lehet, hogy vétettek ellenetek, lehet hogy igazságtalanok voltak veletek. Lehet, hogy bántottak benneteket és megsebeztek. De az erre adott válaszaitok vizsgálat alá kerülnek, és értékelésre kerülnek. Persze van mentség. Van mentségetek. De ezeket ne ti keressétek, majd én megkeresem ezeket a számotokra és megsegítelek. Nem juttok előrébb, ha nem magatokat vizsgálgatjátok elsősorban. Szokjatok le mások vizsgálgatásáról. Magatokkal szemben legyetek szigorúbbak és ne mentegessétek magatokat. Mentegessetek másokat. Ti fordítva teszitek ezt. Magatokkal szemben elnézőek vagytok, magtoknak mentségeket találtok, másokkal viszont Szigorúak vagytok. Sokkal szigorúbbak mint magatokkal szemben. Ezt fordítva tegyétek és meglátjátok, hogy mennyit fogtok előre haladni.

Ne tartsatok haragot Ha tisztában vagytok a saját bűneitekkel, ha gyakorlatot szereztek az önvizsgálatban, másoknak is könnyebben meg tudtok bocsájtani és békesség lesz bennetek. Igyekezzetek, hogy békességben éljetek egymással."

 

Eszter és Nani, 2010 08.25 - imádságban kapott tanítás az Úrtól

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments