Jordan Peterson felesége katolikus hitre tért

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2024. április 05. péntek

Tammy Peterson, a neves kanadai klinikai pszichológus, Jordan Peterson felesége katolikus hitre tért, miután Isten segítségével sikeresen leküzdötte a rákot. A 58 éves nő megtérésére a Torontóban található Szent Rózsafüzér templomban került sor, ahol a húsvéti misén tette hivatalossá a katolikus hit felvételét. A közösségi médiában a húsvéti szertartásáról képeket is közzétettek, melyeken az látható, hogy a házaspár gyertyát tart a kezében a mise alatt.

Felesége hite kapcsán Jordan Peterson úgy nyilatkozott az EWTN News-nak, hogy az „nagyon jót tett neki” és ez a lépés „nagyszerű (hatással) volt” a házasságukra nézve is. „A katolicizmus kutatása kulcsfontosságú volt ebben, (és) sokkal inkább önmaga (lett a feleségem). És ez nagyszerű, mert én szeretem őt annak, aki.”
Ami azonban a személyes meggyőződését illeti, Peterson megemlítette, hogy ő maga „nem valószínű”, hogy áttérne a katolicizmusra, mivel – mint mondta - „a határmezsgyén van”.
Peterson felesége még a hírportálnak adott korábbi interjújában beszélt arról, hogy mi vezette őt a katolicizmushoz. 2019-ben kezelhetetlen veserákot diagnosztizáltak nála, és kevesebb mint egy évet adtak neki, ezért egy barátja rózsafüzért ajándékozott neki, és öt héten keresztül napi két órán át imádkozott a kegytárggyal a kezében.
A nő imádkozás ötödik napján jelentős javulást tapasztalt az egészségi állapotában, amit isteni beavatkozásnak tulajdonított. Mint elmondta, mélységes békességet talált abban, hogy naponta imádkozik a rózsafüzérrel az otthoni verandájukon. Az esetre pedig úgy tekint rá, mint „a szenvedés és a megváltás történetére”.
(Premier Christian News / Hetek)

You have no rights to post comments