Elképesztő összegek... - háborús hírek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2023. szeptember 17. vasárnap

Elképesztő összegekbe kerülő háború, irodát nyitott a Nemzetközi büntetőbíróság, hazatérő gyerekek - hírek + ima:

Oroszország mintegy 167,3 milliárd dollárt költött a háborúra az Ukrajna elleni teljes körű invázió 18 hónapja alatt – számolt be róla az RBC-Ukraina a Forbesra hivatkozva. A Kreml naponta mintegy 300 millió dollárt költ az Ukrajnával folytatott háborúra. Az orosz költségvetés pedig január–júniusban többet költött, mint amennyit egész 2023-ra tervezett.
Ennek ellenére Oroszország megduplázza katonai költségvetését, de még így is nehéz a katonák megtartása.
A közvetlen katonai kiadások és az elveszett orosz felszerelések költségei a háború 18 hónapja alatt (2022. február 24-től 2023. augusztus 24-ig) mintegy 167,3 milliárd dollárt tesznek ki a Forbes számításai szerint, amelyek az ukrán fegyveres erők vezérkarának adatain alapulnak.
Ez a becslés nem tartalmazza a nem katonai jellegű nem katonai védelmi kiadásokat és gazdasági veszteségeket.
A legnagyobb kiadási tételek közé tartoznak: a katonai műveletek támogatása (51,3 milliárd dollár), a katonai fizetések (35,1 milliárd dollár), a halottak (25,6 milliárd dollár) és sebesültek családjainak (21 milliárd dollár), valamint a megsemmisült felszerelések költségei (34 milliárd dollár). dollár).

 Kijevben nyitott irodát a Nemzetközi Büntetőbíróság - A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) megnyitotta kijevi irodáját, amely a legnagyobb a hágai után – jelentette be csütörtökön Andrij Kosztyin ukrán főügyész az X-en.
A főügyész hangoztatta, hogy „ez döntő szakasza az igazság helyreállítására irányuló törekvésünknek”. Kijevben márciusban jelentették be, hogy az ICC rövidesen irodát nyit Kijevben, „hogy alaposabban vizsgálhassák az Ukrajnában elkövetett nemzetközi bűncselekményeket”.
Ukrajna különbíróságot szeretne felállítani a 2022. február 24-én indított orosz támadás miatt, hogy vádemelés történjen az orosz vezetők ellen.
„A bűnöző orosz rendszerrel szemben Ukrajnának nincs mit rejtegetnie” – jelentette ki Andrij Kosztyin. Megígérte, hogy országa lehetővé teszi az ICC szakértői számára „a bűncselekmények színhelyéhez, a bizonyítékokhoz és a tanúvallomásokhoz való hozzáférést”.
„Megteszünk minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy biztosítsuk: az ICC szakértői saját szemükkel láthassák az agresszor bűntetteinek következményeit, és független következtetéseket vonhassanak le” – szögezte le Kosztyin, hozzátéve: céljuk annak elérése, hogy az agresszort felelősségre vonják az elkövetett bűncselekményekért.

Friss adat jelent meg az Oroszországba hurcolt ukrán gyermekekről - 386 ukrán gyermeket, akiket Oroszországba hurcoltak, visszaszállítottak Ukrajnába – írja az Ukrinform. Azóta, hogy létrehozták az Andrij Jermak vezette koordinációs központot, amely az ukrán gyermekek hazatéréséért felelős, már 386 gyermeket szállítottak vissza. Ezek kizárólag olyan gyerekek, akiket orosz területre deportáltak – mondta az ukrán ombudsman.
Szeptember 13-án azt is közölték, hogy Oroszországból és az ideiglenesen megszállt területekről három gyermeket visszaszállítottak az Ukrajna által ellenőrzött területre. Szeptember 8-án kilenc gyermeknek sikerült hazajutnia Ukrajnába. Szeptember 14-én hat ukrán gyermeket szállítottak vissza sikeresen Oroszországból, ők valamennyien a hollandiai Hágába kerültek.

Mennye Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy vess véget a háborúnak Ukrajnában és az egész világon! Szabadíts meg minket minden megszálló erőtől, gonosz, antikrisztusi emberektől és a háború haszonlesőitől! Ajándékozz meg minket a bűnbánat és megújulás idejével, hogy eljöhessen közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments