Hová vezet a gyűlölet-propaganda

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2023. szeptember 03. vasárnap

Németországban egy ismeretlen, 40-45 év körüli férfi oroszul szólt egy csoport ukrán gyermekhez, de a gyermekek ukránul szóltak vissza. A helyzet gyorsan eszkalálódott, a férfi a hajánál fogva rángatott meg egy kislányt, egy tízéves gyermeket pedig a rendőrség szerint átdobott egy híd korlátján.

Egy tízéves ukrán kisfiút ért támadás miatt az alsó-szászországi Einbeckben az ügyészség emberölés kísérlete miatt indított nyomozást egy ismeretlen férfi ellen. A férfi egy hídkorláton átdobta a fiút, és megsebesítette.
A beszámoló szerint a kisfiú korábban több más ukrajnai gyerekkel együtt volt a kisvárosban lévő hídon. Az ismeretlen férfi állítólag oroszul panaszkodott arra, hogy a gyerekek ukránul beszélnek, követelte is tőlük, hogy beszéljenek oroszul – írja a Welt.
A nyomozás szerint a férfi azt is mondta, hogy „Ukrajna kezdte a háborút”.
A férfi először a csoportban lévő egyik lány haját húzta meg, majd megragadta a tízéves fiút, és átdobta a híd korlátján. Az ügyészség szóvivője szerint a fiú először a híd magasságában a korlát alá szerelt vasgerendáknak ütközött, amitől a fején és a lábán is megsérült.
Ezután a fiú a vasgerendák között a híd alatti csatornába zuhant.
Miközben a tízéves ott feküdt, az elkövető egy üvegpalackot vágott hozzá, ami a fiút a jobb vállán találta el.
A férfi ezután elmenekült, a gyermekek pedig riasztották a szüleiket. Az ügyészség szóvivője szerint a fiú nem sérült meg súlyosan, de bevitték a kórházba, ahonnan nem sokkal később haza is engedték.
Az ügyészség szerint a támadás politikai indíttatású volt. A rendőrség jelenleg is keresi az elkövetőt, és kéri a szemtanúk jelentkezését.
(index.hu)

You have no rights to post comments