Súlyosbodott XVI. Benedek állapota, imádkozzunk érte!

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. december 29. csütörtök

A december 28-án délelőtt tartott általános kihallgatás végén Ferenc pápa imát kért a nyugalomba vonult kilencvenhat éves XVI. Benedekért. Nem sokkal később Matteo Bruni, a Szentszéki Sajtóiroda igazgatója megerősítette, hogy az emeritus pápa egészségi állapota súlyosbodott. Az alábbiakban közzétesszük Ferenc pápa és a sajtószóvivő szavainak fordítását.

Ferenc pápa szavai az általános kihallgatás végén:

„Szeretnélek kérni mindnyájatokat, hogy különösen imádkozzatok XVI. Benedek emeritus pápáért, aki csendesen, a háttérből folyamatosan támogatja az Egyházat. Emlékezzünk meg róla, mert nagyon beteg! Kérjük az Úrtól, hogy adjon neki vigasztalást, és tartsa meg őt az Egyház iránti szeretetről való tanúságtételben mindvégig!”

Matteo Bruninak, a Szentszék sajtószóvivőjének nyilatkozata:

„Ami az emeritus pápa egészségi állapotát illeti, akiért Ferenc pápa a ma délelőtti általános kihallgatás végén imát kért, megerősíthetem, hogy az elmúlt néhány órában életkora előrehaladta miatt súlyosbodott. A helyzet ellenőrzés alatt van, az orvosok folyamatosan figyelemmel kísérik.

Az általános kihallgatás után Ferenc pápa a Mater Ecclesiae-monostorba ment, hogy meglátogassa XVI. Benedeket. Csatlakozunk hozzá lélekben, és imádkozzunk az emeritus pápáért!”

Fordította: Tőzsér Endre SP

Magyar Kurír

You have no rights to post comments