Kivégzett gyermekkönyvíró, kenyérproblémák, hideg és sötétség - hírek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. november 29. kedd

Az orosz hadsereg megölte Volodimir Vakulenko gyermekkönyvírót Harkiv régióban. A férfinak még márciusban veszett nyoma az Izjum melletti Kapitolivka faluból. A halálhírét november 28-án hozták nyilvánosságra, fényképes bizonyítékokkal és DNS-vizsgálattal – írja a Korrespondent. A holttestét a megszállt Izjum felszabadítása után találták meg egy tömegsírban. A temetést a helyi temetkezési vállalat intézte, akik naplót is vezettek a halottakról – ebben is szerepelt az író neve.

 Kenyérproblémát okoz Ukrajnában az áramszünet - Problémák vetődtek fel a kenyérgyártással kapcsolatban Ukrajnában az állandó áramkimaradások miatt. Legalábbis erről beszélt hétfőn az Ukrán Pékszövetség egyik alelnöke, Jurij Ducsenko egy interjúban – számolt be a TASZSZ orosz állami hírügynökség.
Bizonyos kenyérfajták esetében meglehetősen hosszú a gyártási ciklus, ahol a teljes folyamat több mint hat órát vesz igénybe. És ha bármely szakaszban megszakítja, vagy leállítja a sütőt, akkor a teljes tételt újrahasznosításra kell küldeni, ez pedig több tonna kenyeret jelent – fogalmazott a tisztviselő.

Hideg és sötétség - Volodimir Zelenszkij hétfő esti videóbeszédében arra figyelmeztette az ukránokat, hogy brutális hidegre és sötétségre számítsanak, valamint újabb orosz támadásokat jósol az infrastruktúra ellen – írja a Reuters. Zelenszkij szerint Moszkva addig nem áll le, amíg ki nem fogynak a rakétái."A terroristák újabb csapásokat terveznek. Ezt biztosan tudjuk. Amíg rakétáik vannak, addig sajnos nem fognak megnyugodni" – mondta Zelenszkij.

Drága Istenünk! kérünk állítsd le a háborút és mentsd meg az embereket a hidegtől, sötétségtől, éhségtől, nyomorúságtól és haláltól! Szabadíts meg minket az antikrisztusi emberek uralmától, hozd el a bűnbánat, megbékélés és megújulás idejét minden népnek! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments