A gonoszság valósága - háborús hírek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. szeptember 22. csütörtök

"Először elnézzük a gonoszságot. Azután megengedjük a gonoszságot. Azután legalizáljuk a gonoszságot. Azután támogatjuk a gonoszságot. Azután ünnepeljük a gonoszságot. Azután üldözzük, aki még mindig gonoszságnak nevezi azt." (Dwight Longenecker atya) - kifosztott kórházak, letartóztatott tüntetők, megtelt repülőgépek - hírek + ima:

- Az orosz katonák tönkretették és kifosztották a Harkiv megyében található kórházak 95 százalékát.
Makszim Hausztov, a Harkiv Megyei Egészségügyi Főosztály vezetője egy helyi ukrán rádiónak azt nyilatkozta, hogy az orosz megszállók kifosztották a kórházakat és a klinikákat. Azokat az eszközöket, amelyekre nem volt szükségük, szétverték, megrongálták.
Hausztov tájékoztatása szerint folyamatban van az egészségügyi ellátórendszer újraindítása. A felszabadult területeken már elkezdték a megrongálódott egészségügyi intézmények helyreállítását. Ahol ez nem lehetséges, ott új épületbe költöztetik a szükséges egészségügyi eszközöket, felszereléseket.

- Putyin elnök bejelentése után, amivel elrendelte a sorozást, pillanatokon belül elkelt az összes repülőjegy, amivel el lehet hagyni Oroszországot. Az elmúlt félévben eddig félmillió ember hagyta el az országot...

- Tucatjával tartóztatja le a rendőrség a Vlagyimir Putyin bejelentése után tüntetni kezdő orosz állampolgárokat. Kedd estig több mint 1200 embert vett őrizetbe a rendőrség.
A tüntetők összesen 37 városban, köztük a fővárosban és Szentpéterváron vonultak ki az utcára, hogy így tiltakozzanak az orosz elnök legújabb bejelentése ellen. Miközben a tüntetések szervezői újabb és újabb felhívásokat tesznek közzé az interneten, a moszkvai ügyészség arra hívta fel a figyelmet, hogy az ilyen akciók szervezése, valamint a részvétel is igen súlyos büntetést von maga után – írja a Le Monde.
Az akcióban való részvétel vagy annak megszervezése akár 15 év börtönbüntetéssel is járhat. Ennek ellenére rengeteg orosz állampolgár vonult az utcára szerdán. 

Békét, békét, Uram, hozzád kiáltunk, hogy az emberek szíve megnyíljon az igazságra és elutasítsák a háborút, agressziót, gyűlöletet é legyen erejük neme mondani a háborúra! Hozd el a felszabadulást és az újjáépülést Ukrajnának, Oroszországnak és az egész világnak! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments