Rajzfilmsorozatot készített a Disney az Antikrisztusról

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. szeptember 17. szombat

Több ezer aláírást szedett össze és petícióban követeli a One Million Moms nevű keresztény konzervatív csoport, hogy szedjék le a képernyőről a Little Demon című új mesesorozatot. A Disney berkeibe tartozó, FXX nevű tévécsatornán augusztus 25-én dupla résszel bemutatott, és azóta hetiben sugárzott produkciónak már az alapvetése elég figyelemfelkeltő: a középpontjában egy 13 éves kislány áll, akiről kiderül, hogy ő maga az Antikrisztus, és az apja a pokol ura.

„Veszélyes sorozat!”
Így jellemezték az aggódó szülők a Little Demont, és arra szólították fel a Disney-t, hogy hagyja abba a boszorkányság pozitív hangnemben történő reklámozását. A szervezet mellé beállt Mike Johnson amerikai képviselő, aki színtiszta gonoszságként jellemezte a produkciót, de lelkészek és jó pár mezei néző is kibukott a látottakon. (...)
A Little Demon megvalósítása valóban feszegeti a határokat, a főszereplő, Chrissy menstruációját alapból nagyon grafikusan ábrázolják az alkotók, aztán jön a béltrancsírozós gyilkolászás, néhány jelenettel később meg azon kapjuk magunkat, hogy a tinilány anyja mindenféle kitakarás nélkül meztelenre vetkőzik, elvágja egy csirke nyakát, hogy alászálljon a pokolba pofozkodni a sátánnal. (...)
Gyanús, hogy a Little Demonnal az volt a fő cél, hogy valami irtó polgárpukkasztót tegyen le elénk az asztalra a Disney. Ez sikerült nekik, nem csak a vetkőzést tekintve bevállalós ez az animációs sorozat, a vér is kegyetlenül sokat fröcsög benne.  (...)
Ott van a Lucy DeVito által megszólaltatott Chrissy, aki alapból sem találja a helyét a világban, de miután kiderül róla, hogy szó szerint pokolfajzat, még inkább számkivetetté válik. Az Antikrisztust azonban a Little Demonban korántsem az hajtja, hogy pusztítson, igyekszik különleges képességeit jóra is használni. Ez akkor a legviccesebb, amikor az emberek megszállását tanulgatja a leányzó, kevés sikerrel, durva kalamajkát okozva.
A Little Demonban a Magyarországon is nagyon népszerű, veterán színész Danny DeVito adja a sátán hangját, akin érezhető, hogy mennyire élvezte ezt a projektet. Rajta kívül a kőkemény, Sarah Connorról mintázott tetovált és kigyúrt anyukát szinkronizáló Aubrey Plaza is belead apait-anyait...
(index.hu)

You have no rights to post comments