Lerombolt templomok és kórházak - hírek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. július 26. kedd

Hatodik hónapba lépett az ukrajnai háború, eddig több mint 180 vallási helyszínt és 127 kórházat ért támadás a háború kezdete óta:

Az ukrán Etnikai Ügyek és Lelkiismereti Szabadság Állami Szolgálata szerint a megtámadott vallási helyszínek között ott vannak az ukrán vallási közösségek templomai, mecsetei, zsinagógái, oktatási és közigazgatási épületei.
A Kyiv Independent arról számolt be, hogy az orosz támadások által tönkretett vagy lerombolt 183 helyszín közül öt muzulmán, öt zsidó, a többi 173 pedig keresztény.
Összesen 127 kórházat romboltak le az orosz erők a háború kezdete óta, és közel 900 egészségügyi intézményt ért támadás – állítja Viktor Ljasko ukrán egészségügyi miniszter.
A tárcavezető közlése szerint a 127 kórházban olyan mértékű a pusztítás, hogy a károkat lehetetlen helyreállítani. A Kárpáti Igaz Szó azt írja, hogy az oroszok 90 mentőautót lőttek ki, 250-et pedig eltulajdonítottak.
A gyógyszertárakban is komoly károk keletkeztek, összesen 450 patikát ért támadás. 41 patika teljesen megsemmisült, és több gyógyszerész is kénytelen volt felhagyni a betegek kiszolgálásával. (index.hu)

Ments meg minket Urunk, és mentsd meg a szenvedő ukrán népet az agressziótól, gyűlölettől és rombolástól! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, állítsd meg a gyilkosokat, mert benned bízunk! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments