Deportálás - cikk + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. július 14. csütörtök

Becslések szerint 900 ezer és 1,6 millió közötti ukrán állampolgárt – köztük 260 ezer gyermeket – hallgattak ki, vettek őrizetbe és toloncoltak ki Oroszországba, főleg az ország távol-keleti területeire. Moszkva akciói előre megfontoltnak tűnnek, és azonnali történelmi összehasonlítást vonnak a csecsenföldi és más területeken végrehajtott orosz „szűrési műveletekkel".

Putyin elnök "szűrési műveletei" családok szétválasztását, ukrán útlevelek elkobzását és orosz útlevelek kiadását jelentik, nyilvánvalóan arra törekedve, hogy megváltoztassa Ukrajna egyes részeinek demográfiai összetételét. Az orosz hatóságok több ezer olyan ukrán civilt tartanak fogva, kínoznak vagy „tüntetnek el”, akiket Oroszország fenyegetőnek tart az ukrán hadsereghez, médiához, kormányhoz vagy civil társadalmi csoportokhoz fűződő esetleges kapcsolataik miatt. Egyes ukránokat a jelentések szerint rövid úton kivégeztek. (index.hu)

Meddig még Uram, meddig tűröd még a gonoszok diadalmát, mikor jössz el, hogy hatalmas kezeddel véget vess a szörnyűségeknek?! Cselekedj Uram, mert benned bízunk! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments