Megtalálták Putyin titkos vagyonát

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. június 21. kedd

Vagy legalábbis egy részét: Egy nemzetközi nyomozás részeként, céges információk alapján, összesen 4,5 milliárd dollárnyi értékben azonosították palotákat, villákat, földbirtokokat és jachtokat, amelyek strómanokon keresztül Vlagyimir Putyin birtokában állhatnak – írja a The Guardian.

Azt írták, hogy az összes érdekeltséget az LLCInvest nevű domainszolgáltatón keresztül jegyezték be. Ráadásul tavaly szeptemberben kiszivárgott néhány levél, amelyekben ezeknek az érdekeltségeknek a tulajdonosai úgy levelezgettek egymással, mintha egy szervezetnek a tagjai lennének (holott hivatalosan semmi közük nincs egymáshoz).
A vizsgálatot az  Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) és a Meduza nevű, az orosz kormánytól független hírportál végezte közösen. A Kreml egyik szóvivője a hírre reagálva azt mondta, hogy az orosz elnöknek semmi köze nincs ahhoz a 86 céghez és nonprofit szervezethez, amelyeket a vizsgálat érintett.
Az érintett érdekeltségek közt van az a Fekete-tenger partján lévő palota, amelyről korábban Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus is azt mondta, hogy Vlagyimir Putyiné lehet.
(index.hu)

You have no rights to post comments