Iskolák és pedagógusok

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. június 16. csütörtök

Több mint 2100 tanárt és 960 tanítót keresnek az iskolák, de óvodapedagógusból és gyógypedagógusból is hiány van. Az alacsonyan fizető szakma nem vonzó...

Több ezer iskolai és óvodai álláshirdetést találni a közszféra állásportálján, a kozigallas.gov.hu-n – erről számolt be az Eduline. Több mint 150 pedagógus pedig letétbe helyezte a felmondását a szakszervezeteknél az elmúlt hetekben.
A 2021/2022-es tanév utolsó előtti tanítási napján a tanár szóra rákeresve 2100 álláshirdetést dobott ki a kozigallas.gov.hu. Országszerte hiány van többek között:
 - 2100 tanárból,
 - 967 tanítóból,
 - 853 óvodapedagógusból
 - és 420 gyógypedagógusból.
A természettudományos tárgyak oktatóit keresik a leginkább, mint például biológia- és kémiatanárokat, de informatika- és matematikatanárokat is sok helyre felvennének. Jó pár iskolába keresnek továbbá intézményvezetőket és vezetőhelyetteseket, illetve zenetanárokat és angoltanárokat is. Gyógypedagógusi és gyógytestnevelői álláshirdetéseket is találni az oldalon.
A helyzeten az sem segít, hogy a pedagógusképzésre folyamatosan csökken a jelentkezők száma. Az óvodapedagógusi képzésre például idén hatszázzal kevesebben jelentkeztek, mint tavaly, és feleannyian, mint öt éve.
(index.hu)

You have no rights to post comments