Az áldozatok vére az égbe kiált! – Ferenc pápa elítélte a bucsai mészárlást

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. április 07. csütörtök

Április 6-án a délelőtti általános kihallgatás után a Szentatya felemelte szavát, elítélve a bucsai mészárlást, és a háború befejezésére szólított. A Szentatya az általános kihallgatás végén a következő felhívást tette:

Az ukrajnai háborúról szóló legújabb hírek ahelyett, hogy enyhülést és reményt hoznának, újabb atrocitásokról tanúskodnak, mint például a bucsai mészárlás: egyre szörnyűbb kegyetlenségek, védtelen civilek, nők és gyermekek ellen is.

Áldozatok ők, akiknek ártatlan vére az égbe kiált, és esedezik: „Vessenek véget ennek a háborúnak! Hallgattassák el a fegyvereket! Hagyják abba az öldöklést és a pusztítást!”

Imádkozzunk együtt ezért…

Tegnap épp Bucsából hozták nekem ezt a zászlót. Ez a zászló a háborúból származik, abból a megkínzott városból, Bucsából. És vannak itt velünk ukrán gyerekek is. Köszöntsük őket, és imádkozzunk együtt velük!

Ezeknek a gyerekeknek menekülniük kellett, és idegen földre kellett érkezniük: ez a háború egyik következménye.

Ne feledkezzünk meg róluk, és ne feledkezzünk meg az ukrán népről sem! Nagyon fájdalmas dolog elszakadni saját földünktől egy háború miatt! [Ferenc pápa megcsókolta végül a zászlót]

Fordította: Tőzsér Endre SP

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

You have no rights to post comments