Négyezer család birtokolja Magyarország vagyonának harmadát

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2021. október 13. szerda

Körülbelül 4-4,5 ezer család birtokolja a teljes hazai nettó pénzügyi vagyon 30 százalékát – írja az Én Pénzem:

A portálnak nyilatkozva a Blochamps nevű pénzügyi tanácsadó cég alapító ügyvezetője, Karagich István elmondta, hogy jelenleg nagyjából 4000-4500 olyan család van Magyarországon, akik az ingatlanvagyonukon felül 300 millió forintnál nagyobb összegű pénzügyi vagyont tudhatnak magukénak. Ezek a családok azok, amelyek a teljes ország lakossági bankszámla- és értékpapír-megtakarításainak több mint 5 százalékával rendelkeznek, valamint a teljes hazai nettó pénzügyi vagyon 30 százalékát birtokolják.
A vagyon elsősorban idős, első generációs vállalkozók kezében van, akik viszont egyre inkább csak „ülnek a pénzükön”, és nem segítenek örököseiknek az ötleteik megvalósításában. A tanácsadó cég ezért most egy külön kiadványt állított össze azért, hogy elősegítsék a „generációs stratégiaépítést”.
A Blochamps egy korábbi elemzésében azt írta, hogy az elmúlt három évben elképesztő vagyonkoncentráció kezdődött a legtehetősebbek körében, és ebből kifolyólag  2025-re hétezer milliárdosa és hét dollármilliárdosa lehet az országnak.
(index.hu)

You have no rights to post comments