A legjobb világzenei kiadók között a Fonó

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2020. október 15. csütörtök

A Fonó Budai Zeneház a második helyre került a legjobb világzenei kiadók között. A Womex, azaz a World Music Expo által közzétett listán a Fonó – amelyet korábban soha nem rangsoroltak ilyen magasra – egyedüliként szerepel a teljes kelet-közép-európai lemezpiacról.

A Fonó az előző években is szerepelt a Top Label listán, amely a havi toplistás szereplés figyelembevételével készül. Az összeállításnál a World Music Charts Europe (WMCE) és a Transglobal World Music Charts eredményeit veszik figyelembe – közölte a Fonó szerdán az MTI-vel.
Az eredmény több mint száz világzenei rádiós szakember véleményét tükrözi. Az a kiadó kerülhet a legjobbak közé, amelynek több lemezét ismerték el a toplistákon abban az évben.
A jelenlegi Top Label lista a 2019 szeptembere és 2020 augusztusa közötti időszakot veszi figyelembe.
A Top 20 kiadó listáját a német Glitterbeat vezeti, második a Fonó, harmadik helyezett a szintén német Nordic Notes/CPL Music.
A Fonó közleménye kiemeli, hogy a figyelembe vett egyéves időszakban volt olyan hónap (október), amikor egyidejűleg mindkét listán három fonós lemez szerepelt a legjobbak között: a Parno Graszt Már nem szédülök, a Lajkó Félix & Volosi, valamint a Boban Markovic Orchestra Mrak című albuma. Balogh Melinda Napkerék című lemezét is mindkét listán elismerték novemberben, tavasszal Herczku Ági és a Banda Kamara című lemeze szerepelt sikerrel az egyiken (TGWMC), míg a Muzsikás és az Amadinda közös lemeze, a Párhuzamok és kontrasztok a másikon (WMCE). Hónapokon át toplistás volt a Besh o droM jubileumi albuma is.
(index.hu)

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés