Jószolgálatban járt Érden a tajvani nagykövet

Kategória: Cigánymisszió Megjelent: 2015. november 14. szombat

  Mint már korábban beszámoltunk róla, Érden egy tízgyermekes cigány családnak adományozott ház felújítását a Szeretet Földje Szolgálat magára vállalta. Ezt a házat a család lakhatatlan állapotban kapta meg és ott álltak, hogy most már volt egy házuk, de nem tudták használni. Mi kapcsolatban voltunk a családdal, szerettünk volna segíteni, de amennyi pénzre lett volna szükség nyomokban sem volt.

Ekkor az országgyűlési képviselőnket kerestem meg, hogy segítsen, mert ez a család hasonlított ahhoz a történethez, amikor Mátyás királynak galambot vittek ajándékba, hoztak is meg nem is – azaz kaptak is házat meg nem is, mert lakhatatlan volt…
A képviselő úr azt mondta, hogy egy nappal ezelőtt a tajvani nagykövetségről megkeresték –támogatni szeretnének egy családot, kit tudna javasolni - mi ez, ha nem az Isten gondviselő szeretete?
Hát így találkozott a tajvani nagykövet az érdi tízgyerekes családdal, mint Isten nagykövete.
Ma egy ünnepélyes lezárása volt ennek, meglátogatták a családot otthonukban, szerették volna  maguk megtapasztalni mi történt a családdal mióta belakták az új otthont, a támogatás célba ért-e.
Nagyon elégedettek voltak. A nagykövet úr mellett a követség kíséretéből voltak többen, azon kívül  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő úr, a Szeretet Földje Alapítvány képviseletében pedig ketten voltunk jelen. Természetesen a sajtó képviselői is ott voltak, mint ahogy ez talán ilyen esetben kikerülhetetlen.
Miközben vártuk a vendégeket, a család néhány tagja vidékről belátogatott, egy kicsit megijedtem, hogy többen leszünk mint a meghívottak, de aztán hamar észrevették magukat, hogy  nem jókor jöttek és elmentek, mire a nagykövet úr megérkezett.
A udvaron TV-sek, újságírók beszélgettek a vendégekkel, amikor az utcán megint egy autóval érkeztek rokonok és bekapcsolták a cigány- rockot - hát ez sem volt tervezve, de aztán lejjebb vették a hangot és végül elmentek.
Végül is minden tervezett és váratlan eseménnyel együtt is szeretetteljes volt az alkalom. A szülők gondosak, minden segítségért nagyon hálásak, a gyerekek jó gyerekek, ma egy ekkora családot nevelni, egyben tartani nehéz, de nagy szeretet van közöttük.
Hálát adok Istennek, hogy eszközei lehettünk a legszegényebbek megsegítésében.
Tarnóczi Mária

You have no rights to post comments