Néhány esemény cigány testvéreink életében

Kategória: Cigánymisszió Megjelent: 2015. május 13. szerda

Érden elterjedt a hír, hogy szervkereskedők elraboltak egy kislányt – a rendőrség nem cáfolta és nem erősítette a hírt - , de a szülők aggódnak és kísérgetik gyermekeiket az iskolába. A tízgyerekes  roma családanya nagyon kétségbe esett, hisz gyerekei a két kilométerre lévő iskolából gyalog jöttek haza naponta. Most az anyukájuk naponta kísérte őket oda-vissza. A különböző időpontban végző gyerekekért volt, hogy négyszer tette meg gyalog ezt az utat, mivel nincs kocsijuk és pénzük sem volt bérletvásárlásra, hogy busszal közlekedjenek.

Amikor beszéltem vele nagyon kimerült állapotban volt, minthogy  nagyon félti a gyerekeit – nem szívesen bízza még a rokonságban sem őket másra – és a cigánysoron gyanús autót láttak, így különösen  féltette őket. Megbeszéltük, hogy a busz pályaudvaron találkozunk  és vettem nekik hét tanuló bérletet, neki pedig egy felnőtt bérletet. Ilyenkor mindig hálás vagyok Istennek, hogy arra vezet ahol nagy szükség van az Ő segítségére, megadva az ehhez szükséges eszközöket.

Vasárnap a cigány családokkal elhatároztuk, hogy  elmegyünk az Új Jeruzsálem Közösség nyitott nagyközösségi alkalmára Budapestre az FMH-ba. Egy mikrobusszal  és egy személyautóval mentünk összesen tizenhatan. Ez az alkalom Csiszér Laci dicsőítésével kezdődik, majd szentmisével folytatódik. Azután  gyerekeknek külön foglalkozás van - volt is velünk tíz gyerek, nagyon élvezték a játékokat. A felnőttek egy tanúságtételt hallottak amit nagyon megkönnyeztek, majd közben járók imádkoztak értük. Délután két órakor értünk haza, áldott ünnepélyes vasárnap volt ez számukra.

Megbeszéltük, hogy kedden este Budaörsre megyünk a Silóe  közösségbe. Nagy szomjúság van bennük a Szentlélekre, szeretnék megélni a teljes áradottságot Istennek. Hát nyitogatjuk a kapukat.

Tervezzük, hogy a gyerekeket a Kizi kitz táborba elvisszük ami egy hetes  – ehhez még anyagi támogatás szükséges - bízunk Isten nagy kegyelmében, hiszen látható a munkánk során, ogy a kellő pillanatban megsegít. Ami pedig nem tőle való, azt el kell engedni. Így mi segítők is gyermeki állapotban lehetünk.

A héten  gyerek ruha adományokat viszek szerdán és csütörtökön a város két szélső, cigányok lakta részén lévő elosztóba. Az egyik gyermekintézmény babakocsikat, gyerek ruhákat ad, a törökbálinti karitász  pedig inkább felnőtt ruhákkal segít.

Mindaz ami ebben a szolgálatban lehetséges az csak is Istennel lehetséges, az Ő kézzelfogható szeretete a legszegényebbek iránt,  különösen azok iránt akik be akarják fogadni Jézust az életükbe.

Kérlek benneteket imáitokban egy-egy fohásszal  segítsétek , hogy életük minél jobban kibontakozhasson  Krisztusban.

Hála és dicsőség Jézusnak mindenért.

Tarnóczi Mária

You have no rights to post comments