Húsvét vasárnap az érdi cigánysággal..

Kategória: Cigánymisszió Megjelent: 2014. április 23. szerda

Korábban  megtudtam, hogy Teréz anya nővéreihez  húsvét vasárnap  Székely János püspök atya  érkezik, hogy együtt ünnepelje a cigánysággal és a szegényekkel  Krisztus feltámadásának örömét.

Ezután a nagyhéten körbe jártam a családokat, hogy hírül adjam nekik, Érdere jön szeretett püspökük. Ráadásul Zoltán atyát erre a napra kiengedték a kórházból – mint tudjuk, a negyedik sztrókja miatt már  negyedik hete kórházban van, ahol újból tanítják járni és beszélni. Nehezen autóba ültettem, hogy a misén ülve ugyan, de János atyával együtt misézzen.

Nagy örömmel és készülődéssel jöttek Ófaluból különösen, hogy mindkettőjükkel találkozhatnak. (A Szeretet misszionáriusainak - Teréz anya nővéreinek - kolostora kb. 8 km-re van attól ahol laknak, ez benzin költségben vagy buszköltségben nekik nem jelentéktelen.

Nehéz volt meghatottság nélkül nézni, ahogy Zoltán atyát vezetgették, segítették a cigány testvérek. 

Az egyik család gyerekét nagyszombat éjszakáján  súlyos baleset érte, reggelig a kórházban virrasztottak, miközben az orvosok küzdöttek a gyerek éltéért - hála Istennek életben maradt! Ők is eljöttek fáradtan, összetörten, de találkozni akartak szeretetet papjaikkal.

Mise után körbevették János püspököt és Zoltán atyát és kérték, jöjjenek el hozzájuk is már nagyon várják. Püspök atyának a kérés elfogadása teljesen természetes volt - most már csak rajtunk múlik, mikor és hogyan tudjuk aktualizálni a találkozást.

Krisztus feltámadt  - valóban  feltámadt…

 

Tarnóczi Mária

 

You have no rights to post comments