Beszámoló a Szeretet Földje Misszió 2014. évi munkájáról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2014. december 31. szerda

„Hogy hazánk a Szeretet földje legyen!” Összefoglalóan azt mondhatjuk, hogy 2014-ben tovább bővültek tevékenységeink, miközben szűkültek a rendelkezésünkre álló anyagi eszközök. Itt most röviden összefoglaljuk éves munkánkat, előre kijelentve, hogy közösségi tagjaink, munkatársaink, a hozzánk kapcsolódó emberek szervező munkája, imája, anyagi és lelki segítsége nélkül nem tudtuk volna ennyi mindent elvégezni.

Továbbra is megtartottuk Törökbálinton a hétfői esti nyitott közösségi összejöveteleket a plébánián, a keddi és csütörtöki szentségimádást a Szeretetláng-kápolnában valamint ugyanott negyedévenként az utolsó szombati lelki napokat (A kápolna fenntartói is mi vagyunk). A cigánymisszió, gyógyító összejövetelek és lelki napok szervezése mellett segítjük az egyházközségeink életét az igeliturgiák, imaórák tartásával, a templomi szentségimádások szervezésével, beteglátogatással, adományok gyűjtésével, szervezési munkákkal is. Programjainkról folyamatosan lehet tájékozódni a honlapunkon keresztül (szeretetfoldje.hu), azon kívül a negyedévente kiadott ingyenes újságunkból. Állandó missziós munkáink, többek között:

- Cigány-misszió. Ide tartoznak a rendszeres családlátogatások és -segítések Érden, a cigány-misék, a Cigánysors című könyv kiadása, a cigány családok egyházközségi életbe való bekapcsolása és más közösségekben a cigány-missziós munka bemutatása. (Nyáron Balog Elemérrel még az országos evangélikus nagytáborban is járhattunk és beszélhettünk…).

- Imaalkalmak, evangelizációs és missziós összejövetelek szervezése, előadások, gyógyító összejövetelek és lelki napok szervezése és lebonyolítása az egész országban – lásd lentebb bővebben,

- közösségek segítése közbenjáró imaszolgálattal és zenei szolgálattal,

- valamint a sajtó-apostolság az ingyenes kiadványainkon és könyveinken és az internetes felületeken keresztül  is.

Néhány dologról bővebben:

- 2014. január 18-án tizedik alkalommal szerveztük országosan a Nemzeti Imanapotezen a néven az utolsót. 2015-ben Imanap Hazánkért néven folytatjuk, január 18, Szent Margit ünnepére országosan. Egyéb időpontokban pedig mint „Szent István országáért” ima- és lelki napokat szervezünk (az elsőt 2014. október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén tartottuk Gyálon.) A füzeteket, a plakátokat és a kedvezményes árú missziós kiadványokat eljuttattuk és mindenkinek, aki kéri, és igyekszünk növelni a hazánkért és nemzetünkért imádkozó keresztények számát.

- Missziós alkalmaink száma: összesen 26 gyógyító összejövetelt tartottunk szerte az országban (Százhalombatta, Pázmánd, Szeged, Hercegszántó, Tahitótfalu, Törökbálint, Köveskál, Budapest, Vác, Pomáz, Érd, Öskü, Makkosmária, Gyál, Székesfehérvár, Szolnok, Kunszentmárton, Csepel, Miskolc, Békéscsaba, Gyula) és 25 lelki napot és lelkigyakorlatot. Segítőként, előadóként és szervezőkét bekapcsolódtunk több Alfa-kurzus és Szentlélek-szeminárium munkájába is (Zsámbék, Nagymaros, Törökbálint, Szentendre, Vác, Székesfehérvár, Biatorbágy) Ezen felül öt iskolai lelki napot is tartottunk 

- 2015-ben is megtartottuk szeptemberben a Szeretet Földje Találkozót (gyógyító lelki nappal és kiállítással.)

- Nyáron megtartottunk az egyhetes Szeretet Földje Alkotótábort.

- Ingyenes kiadványaink közé tartozik az Imádságok hazánkért 2. imafüzet. A Szeretet földje ingyenes időszaki kiadványunkat negyedévente adjuk ki és postázzuk mintegy 600 címre. Ezen kívül terjesztjük kedvezményes árú missziós kiadványainkat is. A Szeretet földje honlap napi látogatottsága 300-400 fő között van. Új kezdeményezésként létrehoztunk két facebook-oldalt, egyet a Szeretet földjének, egyet pedig a Sárkányszelídítők mesesorozatnak.

- Bekapcsolódtunk több nagyobb esemény munkáiba is, szervezőként és résztvevőként. Ilyenek voltak többek között a törökbálinti lelki programok, a Szeretetláng Országos Találkozó, a Regionális Karizmatikus Találkozó, a Szeretetláng Fesztivál, cigány karácsony, stb.

- Elkezdtük a rendszeres, heti beteglátogatást a törökbálinti Tüdőszanatóriumban

- Továbbra is lehetőséget és segítséget biztosítottunk adománygyűjtésre az Alapítványon keresztül más – céljainkkal egyező – szervezeteknek.

Az Alapítvány munkáját Törökbálint Önkormányzata, Törökbálint Római Katolikus Egyházközsége, valamint magánszemélyek anyagi támogatása tette lehetővé.

Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik munkánkat anyagiakkal, ötleteikkel, szervezői munkával, illetve imáikkal segítették. Imádkozunk értük és minden jótevőnkért!

Köszönjük a 2014-ben kapott 1%-os támogatást is, amelynek összege 432.003 Ft volt. Ezt az összeget a Nemzeti Imanap szervezésére, ingyenes kiadványaink nyomdaköltségére, postai és az Alapítvány fenntartásához szükséges költségekre fordítottuk. Továbbra is bízunk segítségükben és közreműködésükben.  Kérjük ha tehetik, az 1% felajánlásával segítsék munkánkat: Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány, adószám: 18684319-1-13. Munkánkat támogatni lehet alapítványi számlaszámunkon keresztül is (10700268-04975106-51100005) vagy a postacímünkre (2045 Törökbálint, Templom u. 13.) feladott adománnyal. Bővebb információ a 06-30/33-88-245-ös telefonszámon, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levélcímen, vagy a www.szeretetfoldje.hu honlapon.

Imával és szeretettel: Sipos Gyula                                                                              2014. december 31.

You have no rights to post comments