"...azóta tudom, Isten meghallgatta a kérésemet..."

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2022. május 31. kedd

Pünkösdváró lelki délutánon vettem részt Érden, a Kármelhegyi  Nagyboldogasszony  templomban. Sokszor mondjuk karizmatikus körökben, hogy szükség lenne ébredésre, hogy a Szentlélek megújítson  bennünket, hogy örömteli keresztények legyünk, hogy aki lát és hall bennünket akarja megismerni Istent.

Ezzel a szándékkal  szervezünk Érd postástelepi templomban alkalmakat, ahol  a Szentlélek gyógyító erejét megtapasztalhassuk és az istentapasztalatból  tanuk lehessünk.
Vannak kiemelkedő tapasztalatok, melyeket  elevenen kell tartsunk. Az elmúlt harminc évben sok tapasztalatom volt  ami segített átadni Isten szeretetét.  Most is egy ilyen tapasztalatom volt.  Bandukolva a templomba  az járt az eszembe, hogy hozzám közel álló szerettemért milyen áldozatot hozhatnék, hogy az életében Isten fontos legyen, hogy ne könnyű örömök után fusson, ismerje fel az eddigi csodákat amik megtörténtek vele – többek között, hogy életben maradt -, és hogy szép, kedves, értékes. A templomban  időben ott voltunk, igyekeztem az énekfüzeteket szét osztani. Egyszer csak elestem a sima templomburkolaton úgy, hogy a fejem hangos becsapódását vettem észre és a földön feküdtem. A fejemen egy baba-ökölnyi púp lett pillanatok alatt. Kétséges volt, hogy mi történt a fejemben, de egyből felajánlottam azért, akit nagyon szeretek, akiért útközben imádkoztam. Ez a mise gyógyító mise volt, a mise második felére teljesen jól lettem és azóta is és tudom Isten meghallgatta a kérésemet.
Erre a lelki alkalomra a kegyelem sok emberre kiáradt, meglepő volt, hogy olyan testvérek jöttek el akiket ebben  a templomban még nem láttam. Sipos Gyula tanítása (a téma: a Szentlélek Isten gyermekévé tesz) nagyon egyértelmű volt. Jézus ma is gyógyít, a Szentlélek kiárad ránk, csak kérjük. Itt most sokan kérték, a könnyek, az öröm az arcokon erről árulkodott. Az ismeret szavát várták, mit mond a Lélek személy szerint, ezt Gyula közvetítésével várták, kérték.
Ebben a templomban nem volt szokás ilyen alkalmakat tartani  az elmúlt húsz évben, de hisszük, hogy megújul a mi egyházközségünk is. Különösen, hogy szeptemberben Alpha kurzust szeretnénk tartani Papp Laci atya  lelkes támogatásával. Az evangelizáció alkalmával mindig felfedezzük a személyes találkozáskor, hogy Isten már járt illetőnél, csak nem vette észre.
Szükség van a közösség tapasztalatára, hogy nyitottá váljunk a Szentlélekre, hogy tanúk legyünk abban, hogy a  bennünk működő Szentlélek nem múlt, hanem jelen az életünk éltető ereje. Erre vágyunk, hogy legyen ebben az egyházközségben is közösség, ahol a Szeretet Lelke szövi a szálakat ember és ember által.
Tarnóczi Mária

You have no rights to post comments