„Tényleg, most már hallok mind a kettőre!”

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2021. március 17. szerda

Szomorúan vettük tudomásul, hogy egyházmegyénkben nem tudunk részt venni vasárnapi szentmisén. Örömmel kaptuk a meghívást, hogy Köveskálon a veszprémi egyházmegyében Sipos Gyula szervezésében gyógyító szentmise lesz az Urunk Menybemenetele templomban Baladincz József atya plébánosnál.

István férjemmel és nővéremmel elzarándokoltunk. József atya, nagy örömmel és szeretettel üdvözölt minket. Gyula, rövid bevezető elmélkedő tanítást adott Jézus gyógyító szeretetéről, majd József atya bemutatta a szentmisét. A lelkünkben mély kegyelmeket éltünk át, amit a szentmise, gyógyító erejének köszönhettünk. Utána rövid Szentségimádás volt amin a misén résztvevő hívek mind ott maradtak. Közben Gyula kérte a Szentlelket gyógyulásért, az emberek különböző betegségeire. Éreztük a Szentlélek kegyelmi-szeretet áradását. Imádkoztunk gyógyulásokért. Egy helyi idős néni hallása gyógyult, de csak akkor mondta el, hogy problémája volt az egyik fülével, amikor Gyula rákérdezett: „Nem Önnek van problémája a hallásával?” Örömmel válaszolta hogy, ”De, igen!” Kerek, mosolygós arca még mindig előttem van, ahogy boldogan mutatott rá a fülére: „Tényleg, most már hallok mind a kettőre!”
Amikor elkezdődött a gyógyító – közbenjáró imaszolgálat nővérem folyton azt suttogta nekem „Én ebbe nem hiszek, még sosem láttam senkit ilyen helyen meggyógyulni!” Amikor rákos betegekért imádkoztunk az Ő elmondása szerint az Úr „arra nyitotta ki a száját”, hogy végig a nyelveken való imát mondja. Később elmondta, hogy kb. 15 éve kapta meg ezt a karizmát, de ritkán és régen használta. Az ima végén odament egy fiatal anyukához aki 4 év körüli kisfiával volt és rákból való gyógyulást kért. Nővérem a Szentlélek által úgy látta nem rákja, hanem miómája van, amit az anyuka megerősített, mert tévedésből a miómát ráknak gondolta. A fiatal anyuka könnyes szemmel köszönte meg a nyugtató szavakat. Jézus a kétségbeesett, reménytelen helyzetet is át tudja fordítani. Hány ember lehet a mostani helyzetben félelmében, szorongásában begubózva?
Ez a vasárnap mindannyiunkat gyógyította, hogy ne féljünk. Jézus mindig hív bennünket, halljuk meg a hívását!
Regőczi István atya mindig azt mondta „nincs nagyobb dolog a földön a Szentmisénél”.
Ez valóban egy öröm vasárnap volt.
Köszönöm Gyulának a bátorságát, hitét, mert nagyon sok embernek adott reményt, hogy Jézus mindig köztünk van és gyógyít.
Köszönjük József atyának, hogy általa Szentmisén vehettünk részt.
„Az Úr lelke van rajtam, azért kent fel engem, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek. Elküldött, hogy hirdessem a foglyoknak a szabadulást, a vakoknak a látást, hogy szabadon bocsássam az elnyomottakat, és hirdessem az Úr kegyelmének esztendejét.”   (Lk.4,18-19)
(Herceghalminé Nemes Teréz)

You have no rights to post comments