Visszatekintés a Szigetcsépi lelki napra

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2020. június 21. vasárnap

Két héttel a fatimai Szűzanya emléknapja előtt megkeresett László testvérem a Parakleitosz közösségtől, és elmondta, hogy Sipos Gyula - Szeretet Földje Szolgálattól - szívesen tartana lelki napot Szigetcsépen, aminek nagyon megörültem, hiszen régi vágyam volt.
A lelki nap meghirdetésre került és szeretettel, készülődéssel vártuk a környező településekről is (Tököl, Szigethalom, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós) a híveket.

A körülményekhez képest (lecsengő koronavírus helyzet) szép számban jöttünk össze ünnepelni 2020. június 13-án.
9.30-tól rózsafűzért imádkoztunk, szívünket ráhangolva Máriára. Sípos Gyulát a szigetcsépi egyházközség megbízott vezetője, S. István köszöntötte. Gyula közvetlen, hiteles, személyes meggyőződésből és tapasztalatból fakadó előadása - melynek címe: Mária titka – sokunk számára közelebb hozta Máriát. Mária titkai közül kiemelte, hogy szívében elmélkedve imádkozott, szolgált (pl. Erzsébet látogatásakor), engedelmeskedett (férjének Józsefnek), mindenben Istenre hagyatkozott és minket is erre hív. Az előadást követő szentségimádás alatt S. Gyula imádkozott az Eucharisztia színe alatt jelenlevő Jézushoz a jelenlevők test-lelki gyógyulásáért, hozzátartozókért, szeretett nemzetünkért. Szentmisével folytatódott a lelki nap, melyet Papp László plébános Atya mutatott be és ajánlott fel a betegek gyógyulásáért. A szentmise után lehetett közbenjáró imát kérni, mely nagy örömmel töltött el és megerősített hitemben.
Egyik testvérem megosztotta velem lelki élményét:
Az előadás során örömmel töltötte el az a mélyebb felismerés, hogy a keresztség és bűnbánat szentsége, állapotában Máriához teszi hasonlóvá. Szabaddá válik Isten meghívására, a lehetősége meg lesz arra, hogy szívében igent mondjon.
A liturgia végén értékes lelki olvasmányok, könyvek (mesekönyvek) közt lehetett válogatni, vásárolni. Agapéval zárult ez a csodás lelki nap. Megfogalmaztuk közös vágyunkat és reményünket, hogy lesz Szeretetláng lelki nap a jövőben Szigetcsépen, talán már a megújuló plébánia épületében.
Meggyőződésem, hogy mindannyian lélekben gazdagodva, Mária áldásával indultunk haza otthonainkba.
Köszönöm a szigetcsépi egyházközség nevében a Szeretet Földje Szolgálat és a Paraklétosz Közösség közös szolgálatát. Isten áldása kísérje hívatásukat.
F.J.

You have no rights to post comments