Beszámoló az Ercsiben tartott lelki napról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2019. február 06. szerda

Ercsi fiatal plébánosa, Tóth András atya, már régóta tervezte, hogy egy közösségépítő lelkinapot szervez a helyieknek és a környező településeken élőknek. Az alkalom megrendezéséhez segítségül hívta a Szeretet Földje missziós csapatának törökbálinti különítményét.

A helyi kisegítő iskola adott otthont a programnak, a múltban zárdaként működő épület egykori kápolnája méltó helyként szolgált. A délután dicsőítéssel kezdődött, melyen a törökbálinti templomi zenekar közreműködött. Nagy élmény volt mindannyiunk számára ez a háromnegyed óra. Az ének imádsággá vált. Az Oltáriszentség jelenléte még inkább segített belemerülni Isten jelenlétébe, és ráhangolódni az ezt követő előadásra, melynek címe „Jézus csodálatos személyisége” volt. Már a téma választása is örömmel töltött el minket, hiszen erről nem lehet elégszer beszélni. Mintegy hatvanan vettek részt az alkalmon. A tizenévesektől a nyolcvan évesekig minden korosztály képviseltette magát, Sipos Gyula előadása mindvégig lekötötte a hallgatóságot.
Az előadó Jézus személyéről elmélkedett, többek között arról, hogy Jézus köztünk élt, teljesen ember volt, teljes istensége mellett. Jézus jókat beszélgetett, az esküvőn akár táncolhatott is, szerette az életet és az embereket. Ugyanakkor a Fájdalmak Férfija is volt, de nem azért, mert kereste a szenvedést, hanem azért, mert megnyitotta a szívét felénk, az emberi szenvedés, betegség, fájdalom együttérzést váltott ki belőle. Egészen közel jött hozzánk, nem védve önmagát.
Az előadást kiscsoportos beszélgetés követte. A mi csoportunk a szeretet kockázatairól és a megnyílás tapasztalatairól beszélgetett, majd imádkoztunk egymásért.
Az alkalom örömteli és családias hangulatú volt. Imádságainkban továbbra is kísérjük az egyházközséget, és kérjük, hogy a Jóisten áldja meg és építse fel őket erős közösséggé.
Mitrovicsné Dvorszky Eszter

You have no rights to post comments