Beszámoló a Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány 2018. évi munkájáról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2018. december 27. csütörtök

Ebben az évben részben átstruktúrálódott a szolgálatunk. Nagy örömünkre megnyithattuk a kápolnánk mellett a közösségi házunkat, így egy állandó helyszínnel gyarapodtunk, ahol bővíthetjük tevékenységeink körét: jelenleg havi nyitott alkotó nap, filmklub, azon kívül lelki napok és találkozók…

 A sok kihívás és öröm mellett nehézségekkel is bőven szembesültünk. (A cigánymissziónk keretében működtetett az érdi tanodában például nem várt problémáink adódtak.) Munkánk elképzelhetetlen lenne közösségi tagjaink, munkatársaink, a hozzánk kapcsolódó emberek szervező munkája, imája, anyagi és lelki segítsége nélkül. Honlapunkon munkánkat részletesen folyamatosan lehet követni…

A törökbálinti egyházközség gazdag közösségi életében mi is részt veszünk. Jelenleg heti négy alkalmat tartunk: hétfő esti nyitott, plébániai közösségi összejövetel, a keddi és csütörtöki, Szeretetláng-kápolnában tartott szentségimádási alkalmak és szerdánként a Tükör-hegyen a Mária segíts kápolnában szentségimádási óra. (Plusz a közös alkalmak a többi közösséggel.)

- Érdi cigány-misszió. Családlátogatás, segítségnyújtás, nyári családi napok, stb. – és legfontosabbként a gyerekek és fiatalok fejlesztő- és tehetség-gondozó kiteljesedéseként a tanodai munka.

- A Nemzeti imanapot 2015. óta Imanap Hazánkért névvel szervezzük országosan (január 18., Árpád-házi Szent Margit ünnepén). Ezt ebben az évben is megtettük. A füzeteket, a plakátokat és a kedvezményes árú missziós kiadványokat eljuttattuk és mindenkinek, aki kérte és ezen túl is rendszeresen imádkozunk egyházunkért és hazánkért és mindazokért, akik imáinkat kérik.

- Idén a nyári Szeretet Földje Alkotótáborunkat már a közösségi házban tartottuk és ősztől havonta egy nyitott alkotó napot is tartunk. Alkotóközösségünknek volt egy közös kiállítása és két tagunknak egyéni kiállítása is (Budapest és Törökbálint). 

 - 2018-ban is volt Szeretet Földje Találkozó lelki nappal és képzőművészeti kiállítással és bekapcsolódtunk több nagyobb eseménybe is szervezőként és résztvevőként. (két regionális Katolikus Karizmatikus Találkozó, Szeretetláng Országos Találkozó, Szeretetláng Fesztivál, Országos Kiengesztelődési Találkozó, Törökbálinton Regionális Szeretetláng Találkozó, stb.)

- Némi statisztika: Idén is eljutottunk több helyre az országban (Köveskál, Vác, Kunszentmárton, Nagymaros, Szentendre, Balatonhenye, Érd, Csatka, Vál, Székesfehérvár, Gyál, Biatorbágy, Budaörs, Kaposfüred, Ercsi, Budapest, stb.), 1 lelkigyakorlatot, 11 lelki napot, 7 gyógyító összejövetelt és 6 egyéb előadást tartottunk országszerte. Segítettünk 3 Alfa-kurzus és 2 Eloldozva szeminárium lebonyolításában (Ebből az egyiket Törökbálinton tartottuk és élőben közvetítettük.). Ezen kívül kétszer előadtuk a zenés Sárkányszelídítők gyerekműsort.

 - Statisztika a Szeretet földje honlapról: napi látogatottsága átlag 3-600 fő között van, és havi 6.000 körüli egyedi látogató – legkevesebben júliusban 4.707 látogató, legtöbben novemberben 7.133. A 2018-ban feltett legolvasottabb Eheti: „Elment a lányom” – 1.185 megnyitás. A legolvasottabb tanúságtétel 681 megnyitás, az imák közül az imanap kilenced 4-500 megnyitás. (A honlap 2013-as újraindulása óta a legnézettebb a Beszélgetés Vickával a medjugorjei látnokkal 48.160 megnyitással, a második a Nemzeti Imanap hírek 35.232 megnyitással.) Youtube-csatornánkon 299 feliratkozó van és összesen 138 videó van feltéve. Az idén feltöltöttek közül az Eloldozva szeminárium első előadását nyitották meg a legtöbben, 599-en. Facebook-oldalainkon is közlünk friss információkat és létezik a két irodalmi facebook-oldalunk: Sárkányszelídítők (gyerekeknek) Kisvárosi történetek (felnőtteknek).

 - Sajtóapostolság: a Szeretet földje ingyenes időszaki kiadványunkat negyedévente adjuk ki és postázzuk mintegy ötszáz címre. Ezen kívül terjesztjük kedvezményes árú missziós kiadványainkat is. Támogattuk két füzet megjelenését (A szentségimádás misztikája és gyakorlata; A törökbálinti Szeretetláng kápolna és közösségi ház csodás története). 

 - Továbbra is lehetőséget és segítséget biztosítottunk adománygyűjtésre az Alapítványon keresztül más – céljainkkal egyező – szervezeteknek. Szívesen segítjük az egyházközségeink életét az igeliturgiák, imaórák tartásával, a templomi szentségimádások szervezésével, beteglátogatással, adományok gyűjtésével, szervezési munkákkal is. Örömmel segítünk imaalkalmak, evangelizációs és missziós összejövetelek szervezésében, előadások, gyógyító összejövetelek és lelki napok szervezésében és lebonyolításában az egész országban.

Az Alapítvány munkáját Törökbálint Római Katolikus Egyházközsége, valamint magánszemélyek anyagi támogatása tette lehetővé. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik munkánkat anyagiakkal, ötleteikkel, szervezői munkával, illetve imáikkal segítették. Imádkozunk értük és minden jótevőnkért!

Köszönjük az ebben az évben kapott 1%-os támogatást is, amelynek összege 439.279 Ft volt. Ezt az összeget az ingyenes kiadványaink nyomda- és postaköltségére és az Alapítvány fenntartásához szükséges költségekre fordítottuk.

Továbbra is bízunk segítségetekben és közreműködésetekben. Kérjük, ha teheted, az adó 1% felajánlásával segítsd munkánkat: Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány, adószám: 18684319-1-13.

Munkánkat támogatni lehet alapítványi számlaszámunkon keresztül is (10700268-04975106-51100005) vagy a postacímünkre (2045 Törökbálint, Templom u. 13.) feladott adománnyal. Bővebb információ a 06-30/33-88-245-ös telefonszámon, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levélcímen, vagy a www.szeretetfoldje.hu honlapon

Imával és szeretettel: Sipos Gyula   

2018. december

You have no rights to post comments