Hangulatképek az alkotótáborunkról

Kategória: Fotók, filmek
Megjelent: 2014. július 15. kedd

Akinek hatalma van

Kategória: Hegyi beszéd
Megjelent: 2015. november 07. szombat

„Történt pedig, hogy amikor Jézus befejezte ezeket a szavakat, a néptömegek le voltak nyűgözve a tanításától, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az ő írástudóik.”(Mt 7, 28-29) Jézus nem okoskodik, hanem kijelenti az Igazságot (Valóságot). Szavaiban és tetteiben Isten hatalma és ereje jelenik meg – a szó és a tett egysége.

Átvilágítás a Tízparancsolat alapján – 9. rész: Kívánd, ne kívánd…

Kategória: Evangelizációs levelek
Megjelent: 2016. augusztus 10. szerda

A világ azt sugallja, éld ki vágyaidat, mert azok gazdagabbá teszik az életedet. A keleti filozófiák azt tanítják, tagadd meg minden vágyadat és kívánságodat, mert csak így szabadulhatsz meg a szenvedéssel teli élet körforgásából. Isten azonban sem ezt, sem azt nem tanácsolja.

Nemzetközi felmérés: Mitől félünk leginkább?

Kategória: Egyéb imanap
Megjelent: 2018. augusztus 12. vasárnap

Miért aggódik a világ? Az Ipsos havi rendszerességgel végzett online felmérésben a 65 évesnél fiatalabbak véleményét kérdezték, a felmérésben résztvevő országok: Argentína, Ausztrália, Belgium, Brazília, Kanada, Chile, Kína, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Magyarország, India, Izrael, Olaszország, Japán, Mexikó, Malajzia, Lengyelország, Peru, Oroszország, Szaúd-Arábia, Szerbia, Dél-Afrika, Dél-Korea, Spanyolország, Svédország, Törökország, USA.

Hogy hazánk a Szeretet földje legyen - imakilenced, 9. nap

Kategória: Szent István országáért
Megjelent: 2019. szeptember 21. szombat

Drága Istenünk! Te vagy az irgalom, Te vagy a szeretet, Te vagy a védelem, a gyógyulás és szabadulás, Te vagy minden jó forrása! Hisszük, hogy a Te gondviselő szereteted sugallta nekünk a Szeretet földje vízióját is. Kérünk, hatalmas erőddel cselekedj a Szeretet Földje Találkozón is, és járd át hazánket, nemzetünket, egyházukat és az egész világot is kegyelmeiddel, hogy megvalósuljon közöttünk a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

A következő hetek munkáiból ez + az

Kategória: Munkanapló
Megjelent: 2020. július 25. szombat

Még nyár, de már készülünk az őszre is: ingyenes újság, lelki nap, alkotónap, Szeretet Földje Találkozó... tessék parancsolni:

Anyai szeretet

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2020. július 29. szerda

"Ha szerdánként este hét és nyolc óra között fényt látsz a Mária segíts kápolna ablakából kiszűrődni – azok mi vagyunk. Mióta felújították a kápolnát, minden héten oda járunk, hogy ott imádkozzunk a környéken lakókért, egész Törökbálintért, és persze egész egyházunkért és hazánkért.

A világ keresztény szemmel

Kategória: Eheti
Megjelent: 2020. augusztus 10. hétfő

Ha szeretnénk mélyebben megérteni, egy keresztény ember hogyan szemléli – írhatnám, hogy hogyan kell szemlélnie, de ez annyira tele lenne politikai és egyéb áthallásokkal, és annyira ellentétes Isten természetével, hogy inkább nem teszem -, szóval ha szeretnénk megérteni, akkor ahhoz előbb néhány előzetes ismeretről is beszélnünk kell, ami nélkül nem tudnánk megértésre jutni.

A hűségről

Kategória: A mai napra
Megjelent: 2020. augusztus 14. péntek

„Mózes a keményszívűségetek miatt engedte meg, hogy elbocsássátok feleségeteket, de kezdetben nem így volt." (Mt 19,3–12)
Ha engedjük, hogy a Szeretet meglágyítsa a szívünket, hűségesek tudunk maradni és kitartunk...
Adj erőt Uram, gyenge vagyok, nélküled élni nem tudok. Kérlek segíts... ámen.   (S)
---
Ingyenes mobiltelefonos app. letöltése: http://szeretetfoldje.hu/index.php/hirek-esemenyek/11749-elkeszult

Voice of Spirit: Ne félj, van remény

Kategória: videók
Megjelent: 2020. augusztus 12. szerda

A Voice of Spirit zenekar "Ne félj, van remény" című száma. Zene és szöveg: Szakály László. A kép Sípos (S) Gyula alkotása.

Egy nap különbséggel álltak az Egyház szolgálatába a Szaplonczay fivérek

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2020. augusztus 14. péntek

Kocsis Fülöp érsek-metropolita augusztus 8-án Szaplonczay Mátét, augusztus 9-én Szaplonczay Márkot szentelte diakónussá a máriapócsi bazilikában.