Szeretetláng lelki nap szombaton!

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. január 21. kedd

Szeretetláng lelki nap lángátadással 2020. január 25-én, szombaton 10 órától Törökbálinton, a Szeretetláng kápolnában. Program:

Bővebben...

Isten szeretete gyógyít - gyógyító összejövetel január 18-án, szombaton Székesfehérváron

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. január 18. szombat

Isten szeretete gyógyít - szentválasztással egybekötött gyógyító összejövetel 2020. január 18-án, szombaton, Árpád-házi Szent Margit ünnepén Székesfehérváron, az Almássy telepi Krisztus Király Templomban (Zsolt u. 30.) Részletes program:

Bővebben...

Magyar pedagógus statisztika - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. január 18. szombat

Magyar Tudományos Akadémia frissen publikált tanulmánya szerint az 50-59 éves tanárok aránya 27 százalékról 35-re, a 60 év felettiek aránya pedig 2-ről 7 százalékra nőtt az elmúlt tíz évben. A fiatalabb tanárok aránya egyre csak csökken, a 30 év alatti tanárok aránya 9-ről 6 százalékra, a 30-39 korosztály esetében pedig 27-ről 18 százalékra esett vissza. A 30-39 éves korcsoport aránya 27 százalékról 18-ra csökkent. A pedagógusok bére nemzetközi összehasonlításban is megalázóan alacsony, munkaterhük ugyanakkor az Európai Unióban az egyik legmagasabb.

Gyógyító összejövetel és lelki nap

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. január 13. hétfő

Isten szeretete gyógyít - gyógyító összejövetel 2020. január 18-án, szombaton Székesfehérváron, és Szeretetláng lelki nap január 25-én, szombaton Törökbálinton. Részletek:

Bővebben...

NEC2020: az evangélikusok is bekapcsolódnak

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. január 10. péntek

"A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nagy esélyt teremt arra, hogy közösen, ökumenikus szempontok szerint is gondolkodjunk az Oltáriszentségről és a látható egység megvalósulásának lehetőségeiről” – mondta el a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke. Fabiny Tamás sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 2020-at az úrvacsora évének nyilvánították, s a tematikus év a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz is kapcsolódik...

Idén is: adó 1%

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. január 09. csütörtök

Igen, tudjuk, hogy mindenki kérincsél, és azt is, hogy sokkal fontosabb ügyek is vannak. Mégis: Tevékenységünk csak akkor lehet sikeres, ha támogatókat tudunk találni, akik egyet értenek céljainkkal. Ezért kérjünk most Önt is, hogy támogassa adója 1%-val a Szeretet Földje Közhasznú Alapítványt, hogy Magyarország valóban a Szeretet földje lehessen! Az adatok, amit fel kell írni:
A kedvezményezett neve: Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány
A kedvezményezett adószáma: 18684319-1-13

2019 lett a legmelegebb év hazánkban - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. január 09. csütörtök

A tavalyi volt a legmelegebb év 1901 óta Magyarországon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.  Az első 10 legmelegebb év közül 8 az ezredforduló utáni évek közül került ki. A melegedés mértéke a múlt század elejétől 1,3 fok, ami a globális melegedés mértékét is meghaladja némileg.

Támogatásért Ajándék!

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. január 06. hétfő

Az éves munkánkról szóló beszámolóból talán látható, hogy nem tétlenkedtünk. Munkánkért fizetést nem kapunk, szolgálatainkat adományokból, illetve a könyveink bevételeiből tartjuk fenn. Költségeink pedig vannak: a közösségi ház fenntartása, ingyenes kiadványaink, missziós szolgáatunk, programjaink, a könyvelő... stb. pénzbe (is) kerülnek. Ezért kérjük nagylelkű segítségeteket - de azt viszonozni is akarjuk! Nem csak azzal, hogy imádkozunk jótevőinkért - ez természetes -, hanem most ajándékkal is. Aki február 2-ig, azaz nagyjából egy hónapon belül leglaább 3.000 Ft-tal támogatja munkánkat - alapítványi befizetéssel vagy a címünkre küldött összeggel -, az az alábbi könyvcsomagokból választhat egyet, amit elküldünk címére:

Bővebben...

Egészségügy röviden - 24 ezer ápoló hiányzik

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. január 02. csütörtök

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) adatai szerint csaknem 24-25 ezer ápoló hiányzik az egészségügyi ellátás rendszeréből. Az ápolói létszám elmarad az OECD-államok átlagától: Magyarországon valamivel több, mint hat ápoló jut ezer lakosra, Németországban 12, Svájcban 16. A MESZK felmérése szerint Budapesten és Pest megyében a legalacsonyabb a folyamatos munkarendben dolgozó szakképzett ápolók száma, miközben itt a legmagasabb a szakképzetlen ápolók aránya.

Magyar passzív sztrájk - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. január 04. szombat

A munkavállalók ma már nem tüntetnek vagy sztrájkolnak, hanem elhagyják a magyar munkaerőpiacot - mondta  a Munkástanácsok szakszervezet elnöke. A magyar gazdaság további bővülésének, fenntartható növekedésének ugyanakkor egyik alapfeltétele a humánerőforrás, amely akkor marad itthon, ha megfizetik - tette hozzá...

Áldott, boldog új évet!

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2019. december 31. kedd

Alkotóközösségünk tagjának, M. Dvorszky Eszternek a tűfestéses képével kívánunk mindenkinek kegyelmekben gazdag, boldog új évet!