Osztrák ortodoxok - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. szeptember 21. péntek

A 2017-es statisztikai adatok szerint 700 ezer muszlim élt Ausztriában, de az ortodox keresztények száma most először megelőzte őket. 2010-ben 46 ezer ortodox hívőről tudtak, 2014-ben félmillió ortodox hitű személyt tartottak nyilván, napjainkban már 750–800 ezerre tehető az ortodox keresztények száma. Az ok: az országba érkező bevándorlók fele román - napjainkban már tizenhét román ortodox parókia és lelkészség működik Ausztriában.

Hidrogénmeghajtású vonat állt forgalomba Németországban

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. szeptember 18. kedd

Alsó-Szászország tartomány közlekedési hatósága (LNVG) 2017 novemberében tizennégy Coradia iLint hidrogén-üzemanyagcellás motorvonatot rendelt az Alstomtól. Az első ilyen vonatot szeptember 17-én, hétfőn helyezték üzembe.

Bővebben...

Tanárok az iskolában - statisztika röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. szeptember 17. hétfő

Az adatok szerint a pedagógus hiány miatt az iskolákban a finanszírozott órakeretet átlagosan 79 százalékban tudják az intézmények kihasználni (azaz olyan „vállalat”, ami 79 százalékon működk). Az adatok alapján a legjobb tankerületben (Debreceni Tankerület) is 17 százalékkal kevesebb tanár van a lehetséges létszámnál, a legrosszabban (Kazincbarcikai Tankerület) majdnem 45 százalékkal kevesebb.

Már csak három nap a Találkozóig!

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. szeptember 12. szerda

Szombaton, szeptember 15-én Szeretet Földje Találkozó Törökbálinton - lelki nap és gyógyító összejövetel, képzőművészeti kiállítás... Nagyon jó lesz, szeretettel várunk benneteket! Részletek:

Bővebben...

Adóvevő a fogban - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. szeptember 12. szerda

Az amerikai hadsereg 10 millió dollárt költ el arra, hogy a veszélyes küldetésen lévő katonák fogsorba rejtett rádióadóval tudjanak kommunikálnik. A Molar Mic névre keresztelt eszköz a hátsó fogara helyezhető rá, és az aprócska szerkezet a magába foglalja mind a mikrofont, mind a hangszórót, bár az utóbbit nem a hagyományos úton, a levegőn át juttatja az az információkat a dobhártyánkra, hanem a csontok megrezgetésével vezeti oda a hangokat...

Őrült világ: apácás horrofilm - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. szeptember 11. kedd

A Filmforgalmazók Egyesületének összeállítása alapján Az apácának 79 ezer nézője volt a hétvégén, amivel simán nyerte a hétvégét. A Romániában forgatott horror egy zárdában játszódik, ahol valamilyen gonosz lény egy apáca formájában hozza a frászt az emberekre. Corin Hardy filmjét nem csak Magyarországon szerették az emberek, szóval biztos, hogy újabb filmekre lehet számítani a Démonok között-univerzumából...

A Szeretet Földje Alkotóközösség kiállítása

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. szeptember 07. péntek

A Szeretet Földje Alkotóközösség kiállítása a Szeretet Földje Találkozó keretében. Szeretettel meghívjuk önt a Szeretet Földje Alkotóközösség kiállításának megnyitójára. Alkotók: Antal Péter, Antalné Tari Zsuzsa, Csonka György, Hankó Éva, M. Dvorszki Eszter, Sípos (S) Gyula, Torma Kati, Újszászi Gabi (a képen Tari Zsuzsa festménye).

Bővebben...

A legnagyobb nyertes - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. szeptember 06. csütörtök

Az összes EU-tagállam közül Magyarország a legnagyobb nyertese az uniós tagságnak, így ha összeomlana a közösség, azaz "sima" szabadkereskedelmi övezetig lépne vissza az integráció, az minket viselne meg a legjobban - derül ki a Bank de France mélyreható tanulmányából. Az anyag az áruforgalom alapján minden tagállam esetén bemutatja, hogy mekkora lenne az EU-integráció visszafordításának költsége.  Avizsgálat rávilágít: a magyar gazdaságnak fájna a leginkább, ha kilépnénk az EU-ból, azaz minden más tagállam kisebb veszteségekkel megúszná a saját távozását a közösségből.

Az idei Találkozó témája: a Szeretet forradalma

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. szeptember 04. kedd

Szeretettel hívunk benneteket az idei Szeretet Földje Találkozóra Törökbálintra 2018 szeptember 15-én, szombaton.  Lelki nap és gyógyító összejövetel, képzőművészeti kiállítás... Részletek:

Bővebben...

Hiányzó tanárok - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. szeptember 05. szerda

Az állami általános iskolákban és gimnáziumokban augusztus végén 4325 betöltetlen álláshely volt, derül ki azokból a Klebelsberg Központ adataiból. A kevés tanár miatt sok iskola nem tud csoportbontásokat csinálni, sok a túlóra. A kémia vagy a fizika szaktanári kar vészesen öregedik, sok helyen csak nyugdíjas tanárokkal tudják megoldani a tanítást. Az arányokat nézve leginkább iskolai gyógypedagógusból van hiány. Ahol kevés a tanár, ott kevesebb lehetőség van kiscsoportos oktatásra is...

A Szűzanya 2018. szeptember 2-i üzenete Medjugorjéból

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. szeptember 03. hétfő

"Drága gyermekek, szavaim egyszerűek, de tele vannak édesanyai szeretettel és gondoskodással. Gyermekeim, egyre jobban feltornyosulnak felettetek a sötétség és a megtévesztés árnyai, én pedig fényre és igazságra hívlak titeket – Fiamhoz hívlak benneteket. Csak Ő tudja átformálni a kétségbeesést és a szenvedést békességgé és derűvé, csak Ő tud reményt adni a legmélyebb fájdalmakban.

Bővebben...