Heisler András és Erdő Péter levélváltása a nizzai terrortámadás kapcsán

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. október 30. péntek

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke levelet írt  Erdő Péter bíborosnak  az október 29-i nizzai merénylettel kapcsolatban, amelyre az esztergom-budapesti bíboros érsek válaszolt:

Cserhalmi György és Dunai Tamás lett a legjobb színészpáros Los Angelesben

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. október 29. csütörtök

Cserhalmi Györgynek és Dunai Tamásnak ítélték a legjobb színészpárosnak járó Platina-díjat a Los Angeles-i Independent Shorts Awards nevű rövidfilmes online fesztiválon – olvasható a Madách Színház honlapján.

További imát kérnek Csókay Andrásék az egyik bangladesi sziámi ikerlány mai sikeres műtéte után

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. október 28. szerda

„Kész vagyunk, hatórás volt a műtét, eddig minden rendben, még egy-két nap imában való kitartást kérünk a szövődmények elkerüléséért” – rövid sms-ben ennyit írt Csókay András szerkesztőségünknek október 27-én, miután reggel végrehajtották Rabeyán, a szétválasztott bangladesi sziámi ikerlányok egyikén a koponya-helyreállító műtétet Bangladesben.

Munkaszüneti napok 2021-ben

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. október 27. kedd

A változó napra eső munkaszüneti napok a következők:

Újabb magyar filmsiker

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. október 26. hétfő

Horvát Lili, a Felkészülés a meghatározatlan ideig tartó együttlétre film rendezője nyerte az Arany Hugo-díjat a legjobb új rendező kategóriában a Chicago Nemzetközi Filmfesztiválon. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült romantikus dráma korábban már bemutatkozott a velencei, és a torontói filmfesztiválokon is. Október elején pedig Stork Natasa nyerte a legjobb színésznő díját a film főszerepéért az 57. Antalyai Nemzetközi Filmfesztiválon Törökországban.

A bíborosi testület tagja lesz Cantalamessa atya - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. október 26. hétfő

Október 25-én, vasárnap délben Ferenc pápa 15 új bíborosi kinevezést jelentett be, köztük van Raniero Cantalamessa kapucinus atya is, a Pápai Ház prédikátora, nagy hatású szónok és a katolikus karizmatikus megújulás oszlopos tagja.

A Szűzanya 2020. október 25-i üzenete Medjugorjéból

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. október 26. hétfő

"Drága gyermekek! Ebben az időben hívlak benneteket, hogy térjetek vissza Istenhez és az imához. Hívjatok segítségül minden szentet, hogy ők példa és segítség legyenek számotokra. A sátán erős és azért harcol, hogy minél több szívet magához vonjon. Háborút és gyűlöletet akar.

Szúnyogok az Antarktiszon - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. október 24. szombat

Alekszandr Klepikov, a déli-sarkvidéki orosz expedíció vezetője pénteken az Interfax hírügynökségnek jelentette, hogy az Antarktiszon a György király-szigeten is megjelentek a vérszívók. Ez az emberi tényező következménye, a közönséges szúnyog eddig ismeretlen volt az Antarktiszon; csak a szárnyatlan változata honos...

Húszezer hektárral nőhet a hazai erdőterület - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. október 23. péntek

A klímaváltozás elleni fellépés részeként az elmúlt évben  17 ezer hektár új erdő telepítésére, valamint háromezer hektár ipari ültetvény létesítésére adtak be kérelmeket a gazdák. Ez összesen húszezer hektárral tudja növelni az ország fával borított területét. A településfásítási program is keretében pedig közel ötszáz, tízezer fő alatti település számára biztosítottak 12 ezer darab sorfát és az elültetésükhöz szükséges eszközöket.

Óraátállítás!

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. október 23. péntek

2020. október 25-én, azaz most vasárnap hajnalban kell 3 órakor 2 órára visszaállítani az órát.

Podcast sorozatot indított a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. október 23. péntek

>Október 22-én podcast sorozatot indított a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága. A podcasting technológia lehetővé teszi digitális hang-, videó- és más állományok sorozatszerű közzétételét az interneten, úgy, hogy a felhasználók feliratkozhatnak az adott műsor epizódjait tartalmazó csatornákra. Az ilyen technológiával közzétett műsorok neve a podcast.