Ma Kiengesztelődési Találkozó Vácott

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. október 20. szombat

Ma, azaz október 20-án, szombaton Vácott, a Szent Anna Piarista templomban. Előadások és tanúságtételek, szentségimádás, szentmise... Program:

Bővebben...

Újabb világméretű szentségimádás november 24-én!

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. október 19. péntek

Készülünk a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Ehhez kapcsolódva Krisztus Király ünnepének előestéjére (november 24.) ismét szentségimádást hirdetünk. Célunk, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon és meghaladjuk a 2017-es szentségimádási lánc létszámát. 

Bővebben...

Kórtünet: nagy siker a gyerekmolesztáló papokról szóló lengyel film

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. október 18. csütörtök

Évtizedek óta nem startolt ilyen nagy sikerrel film a lengyel mozikban, mint a múlt hónapban bemutatott Kler című dráma, amely élesen bírálja a katolikus egyházat: az első két hétben több mint hárommillióan látták. Wojciech Smarzowski filmjének fikciós főszereplői három katolikus pap, akik vodkát isznak és gúnyolódnak az egyházon, egyikük pedig szexuálisan bántalmaz egy árva vak fiút. A produkció több díjat is elnyert a gdyniai Lengyel Játékfilmfesztiválon.

Bővebben...

Chuck Norris Magyarországon, a megtérésről - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. október 17. szerda

Hamarosan Budapestre látogat Chuck Norris amerikai filmszínész, középsúlyú karate-világbajnok. A 78 éves legenda a Baptista Szeretetszolgálat meghívására érkezik Magyarországra, ahol a Budapest Arénában megszervezett Cipősdoboz adománygyűjtő akció sztárvendége lesz. A baptista családban felnőtt, republikánusokkal szimpatizáló Chuck Norris a megtérésről fog beszélni a magyarországi közönségnek.

Magyar aszály - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. október 16. kedd

A Duna több pontján a valaha mért legkisebb vízállás alá süllyedt a vízszint. Vasárnap Komáromban, hétfőn Esztergomban és Pakson dőlt meg az eddigi csúcs. Budapesten a vízmérce állása hétfő délután négy centiméterre volt az 1947-es legkisebb, 51 centis értéktől, és folyamatosan csökken a vízszint...

Az ortodox egyházszakadás újabb fejleményei

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. október 16. kedd

Az ukrajnai ortodox egyházról szóló vita miatt megszakítja kapcsolatait a konstantinápolyi patriarkátussal az orosz ortodox egyház, amelynek szinódusa hétfői minszki tanácskozásán lehetetlennek minősítette az eucharisztikus kapcsolatok folytatását, jelentette az MTI.

Bővebben...

Gyógyító összejövetel és Kiengesztelődési Találkozó Vácott

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. október 15. hétfő

Isten szeretete gyógyít - gyógyító összejövetel 2018. október 19. péntek, 17.00 órától, Kiengesztelődési Találkozó október 20. szombat 9 órától Vácott, a Szent Anna piarista templomban. Részletek:

Bővebben...

Ferenc pápa a birtoklásról - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. október 15. hétfő

"Nem követhetjük igazán Jézust, ha a dolgok ballasztja terhel minket. Mivel ha a szívet javak népesítik be, akkor nincs ott hely az Úr számára, aki végül maga is csak egy lesz a sok dolog közül. Ezért veszélyes a gazdagság, és – Jézus szava szerint – még azt is nehézzé teszi, hogy üdvözüljünk. A túl sok birtoklás, a túl sokat akarás megfojtja a szívet, és képtelenné tesz minket a szeretetre." - Ferenc pápa szavai VI. Pál és Óscar Romero szentté avatásán.

Kiengesztelődési Találkozó október 20-án!

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. október 10. szerda

Eltűnhetnek hazánkból az ürgék - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. október 10. szerda

A 2015-ben Magyrországon az "Év Emlősé"-nek választott rágcsáló Európa-szerte bennszülött fajnak számít, de Németországból és Horvátországból már teljesen eltűnt. Magyarországon az ürgekolóniák száma az elmúlt 52 évben több mint 71 százalékkal csökkent. Az ürgék pusztulásának legfőbb oka, hogy sorra vesztik el természetes élőhelyeiket...

Érvénytelen a román népszavazás - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. október 08. hétfő

Elbukott a román alaptörvény-módosítás, amely szerint a család egy férfi és egy nő házasságán alapul, mivel az erről rendezett kétnapos népszavazáson a részvétel nem érte el az érvényességi küszöböt. Szombaton és vasárnap országszerte 3 millió 732 ezer választópolgár járult az urnákhoz, ez a választói névjegyzékben szereplők 20,41 százaléka. Az érvényességhez legalább 30 százalék kellett volna...