Torma Katalin kiállítása

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. augusztus 14. kedd

Alkotóközösségünk (Szeretet Földje Alkotóközösség) tagjának, Torma Katinak nyílik kiállítása a 29. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál keretében augusztus 31-én, pénteken 16 órakor, amelyre szeretettel hívunk mindenkit! A meghívó:

Bővebben...

Ferenc pápa és azázezer fiatal - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. augusztus 12. vasárnap

Augusztus 11-12-én ismét fiatalok jelenlététől hangos Róma. Szombaton este Ferenc pápával találkoztak a Circus Maximusban, vasárnap délelőtt szentmisén vesznek részt a Szent Péter téren, majd délben együtt imádkozzák az Úrangyalát a Szentatyával...

Óriás vár maradványaira bukkantak Erdélyben

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. augusztus 09. csütörtök

A trójainál négyszer nagyobb alapterületű vár maradványaira bukkantak Arad megyében, a szakemberek Kelet-Európa egyik legfontosabb régészeti felfedezéséről beszélnek – írja a Főtér.ro.

Bővebben...

Sziget Fesztivál röviden, és ima

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. augusztus 08. szerda

Idén valószínűleg látogatócsúcsot dönt a Szige és 500 ezer látogató felett zárják az idei évet. A szervezők csak a fellépőkr, összesen 8,6 milliárd forintot költenek... Imádkozzunk: Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy óvd meg a Hajógyári-szigeten a Sziget Fesztiválra összegyűlt embereket minden bűntől, bajtól, betegségtől, kísértéstől, lerészegedéstől, kábítószertől, szexuális visszaélésektől, kihasználástól, lopástól, rablástól, erőszaktól, rossz szellemi befolyástól és társaságtól. Törd össze a gonoszság minden erejét és segítsd őket, hogy a barátság és tiszta szeretetet útján maradhassanak. Köszönöm Uram, hogy szereted őket és vigyázol rájuk! Ámen.

A magyar méhállomány fele elpusztulhatott

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. augusztus 07. kedd

Tavasszal, a napraforgó virágzása idején a magyar méhcsaládok fele odaveszett - mondta  Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke az InfoRádiónak. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi az oka a tömeges méhpusztulásnak. Az első laborvizsgálatokból annyi derült ki, hogy napraforgó virága nem tartalmaz semmilyen vegyszert,  viszont nincs meg egyelőre az a molekula, ami a méhek pusztulását okozhatta.

Bővebben...

Az év eddigi legmelegebb hete jön

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. augusztus 06. hétfő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerdától péntekig jó eséllyel meghaladja a hőmérséklet az év eddigi legmagasabb maximumát (36,6 Celsius-fok), amelyet július 29-én Budakalászon mértek. Az még bizonytalan, hogy mikor, milyen értékekkel tetőzik és meddig tart a hőség.

Bővebben...

Elindult a Karitász iskolakezdési akciója

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. augusztus 04. szombat

A Katolikus Karitász idén is elindította „Legyen öröm az iskolakezdés” címmel segélyprogramját, hogy országos összefogással minél több iskolás gyermeknek tegye könnyebbé a tanévkezdést.

Bővebben...

Balatoni szabadstrandok - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. augusztus 03. péntek

2018-ban már csak húsz olyan település van a Balaton körül, ahol vannak ingyenes, fürdésre kialakított partszakaszok. (MTI)

Megújult az MKPK honlapja

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. augusztus 01. szerda

Július 30-ától megújult formában, kibővült tartalommal, friss színvilággal várja a látogatókat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia honlapja.

Bővebben...

A Szűzanya 2018. augusztus 2-i üzenete Medjugorjéból

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. augusztus 02. csütörtök

"Gyermekeim, édesanyai szeretettel hívlak benneteket, hogy nyissátok meg a szíveteket a béke előtt, nyissátok meg a szíveteket Fiam előtt, hogy szívetekben a Fiam iránti szeretet fakadjon dalra, hiszen csakis e szeretetből születik meg a lélekben a béke.

Bővebben...

Kiperelt adatok, a hazaui fagyhalálokról, röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. július 30. hétfő

Csaknem két éves huzavona, és fél év pereskedés után A Város Mindenkié csoport az Utcajogász Egyesület segítségével megszerezte, pontosan hány ember fagyott halálra az országban a 2016-17–es télen. Tehát: a fűtési időszakban, azaz 2016 október 15-től 2017 március 1-ig összesen 259 ember fagyott meg az országban.