"...olyan lesz, mint az első pünkösd..."

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2019. június 17. hétfő

Szeretetláng lelki nap 2019. június 29. szombat 10-16 óráig a törökbálinti Szeretetláng kápolna és közösségi házban (Törökbálint, Dózsa Gy. u. 46.) Téma: Pünkösdi Szeretetláng. Program:

Bővebben...

Magyar naperőmű - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2019. június 15. szombat

A China National Machinery Import & Export Corporation (CMC) egy közel 100 MW-os naperőmű építését kezdi meg Kaposváron, amely Közép-Európa legnagyobb ilyen típusú beruházása lesz, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Keresztény Sziget - 72 órás dicsőítés

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2019. június 14. péntek

72 órás dicsőítést tart június 13-ától a Margit-szigeten a Nemzeti Keresztény Ifjúsági Kulturális Központ (NEKIKK) és az ÉrMe Hálózat. A dicsőítést öt külföldi és húsz hazai csapat vezeti, jelen lesz többek között a James Evans Band, Prazsák László, a Hanna Projekt, Bracha Cale és az Őrtüzek Imádság Háza is.

Bővebben...

Új helyszínen az Ünnepi Könyvhét

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2019. június 12. szerda

Rövid hír: 2019. június 13. és 17. között 90. alkalommal kerül megrendezésre az Ünnepi Könyvhét, a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepe. A  hagyományos helyszín, a Vörösmarty tér felújítása miatt idén a Dunakorzón, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen várjuk a könyvbarátokat.

Ez vicces...

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2019. június 09. vasárnap

137 év után építési engedélyt kapott a Sagrada Família.  Az Antoni Gaudi tervezte barcelonai templomhoz évente legalább 4 millióan látogatnak el. Hamarosan befejeződhet az építése is, ami most állítólag 2026-ig tart. Végül abban is sikerült megállapodni, hogy a város is kapjon az egyházhoz befolyt összegekből, ugyanis a Sagrada Família építésének költségeit az első pillanattól kezdve adományokból, illetve a turisták által fizetett belépőkből finanszírozták...

Mindig van lejjebb... - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2019. június 08. szombat

"Új szintre emelik a biológia oktatást, pornófilmekkel tartanak felvilágosítást gyerekeknek Bostonban. A város közegészségügyi hatósága indította a kezdeményezést, melyben a szülők beleegyezésével felnőttfilmeket mutatnak meg gyerekeknek." 

A kihalás szélére kerültek a közönséges csimpánzok

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2019. június 06. csütörtök

Közös felhívást adott ki negyven csimpánzszakértő szerdán egy németországi konferencián a csimpánzok megmentésére, mert véleményük szerint az emberi terjeszkedés és a vadászat miatt a kihalás fenyegeti az állatokat – írja az MTI.

Bővebben...

Pünkösdi missziós alkalmunk Gyálon

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2019. június 06. csütörtök

"Pünkösd Gyálon" 2019. június 10. Pünkösd hétfőn a gyáli római katolikus templomban - közös ima, dicsőítés, tanítás, gyógyító mise és közbenjáró imaszolgálat. Részletek:

Bővebben...

Röviden: Ferenc pápa a politikusok segítéséről

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2019. június 04. kedd

"Segítenünk kell a politikusokat, hogy őszinték legyenek, hogy ne csináljanak kampányt tisztességtelen zászlókkal – ilyen a rágalmazás, a hitelrontás, a botránykeltés… És sokszor a gyűlölet- és a félelemkeltés: ez szörnyű! Egy politika, egy politikus soha, de soha nem szíthat gyűlöletet és félelmet! Csak reményt! Az legyen igaz, követelményeket támasztó, de remény! Mert az országot előre kell vezetnie, és nem félelmet kell benne keltenie." (Magyar Kurir)

Nő a Hungary Helps támogatása - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2019. június 05. szerda

"Nő az üldözött keresztények segítésére fordított költségvetési támogatás, mivel a Hungary Helps program bekerült a Miniszterelnökség állandó finanszírozottjai közé, rögtön 3 milliárd forintos támogatással, és 300 milliós szakmai feladatokra fordítható kerettel. Az üldözött keresztények ösztöndíjprogramjára pedig 920 millió jut 2020-ban. Idén az ösztöndíjakra eredetileg ennek kevesebb mint a harmadát, 300 milliót szántak, ezen kívül pedig mindössze 224 millió forint ment üldözött keresztények segítésére."

A Szűzanya 2019. június 2-i üzenete Medjugorjéból

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2019. június 04. kedd

Drága gyermekek, csak a tiszta és nyitott szív teszi lehetővé, hogy valóban megismerjétek Fiamat, és hogy mindazok, akik nem ismerik szeretetét, általatok megismerjék. Csak a szeretet által érthetitek meg, hogy a szeretet erősebb a halálnál, mert az igazi szeretet legyőzte a halált és nem létezővé tette azt. Gyermekeim, a megbocsátás a szeretet legmagasztosabb formája.

Bővebben...