Dinnye-baj, röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. július 16. hétfő

Bár jó a termés, mégis kétségbeestek a termelők, ugyanis a dinnyeföldeken maradhat a termés, mert nincs, aki leszedje. A Magyar Dinnyetermelők Egyesülete szerint úgy kell összevadászni az idénymunkásokat, akik inkább külföldre mennek dolgozni, magasabb órabérért.

Jó hírek Galgóczy Erzsébet megismertetésével kapcsolatban:

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. július 16. hétfő

Püspökeink segítségét,  támogatását kértük Galgóczy Erzsébet ügyében, különös tekintettel az OLTÁRISZENTSÉG KIMENTÉSÉNEK 100. évfordulójához közeledve, ami 2019-ben lesz. Ugyanezt kértük az ország plébániáihoz fordulva papjainktól, szerzeteseinktől, híveinktől.

Bővebben...

Egy kis öröm: világbajnok az junior női kéziválogatott

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. július 15. vasárnap

A Debrecenben, hazai közönség előtt játszó U20-as magyar csapat a szünetbeli kétgólos hátrány után 28-22-re verte Norvégiát. "Boldogok és büszkék vagyunk. Az aranyérem, a világbajnoki cím nem az én sikerem, hanem természetesen a lányoké, és azoké az edzőkollégáké, akik megtanították őket kézilabdázni. A siker közös, mindenkinek köszönöm, aki részese volt. Nagyon egységes volt a csapat" – nyilatkozta a szövetségi kapitány Golovin Vlagyimir.
 

Szlovák püspökök a házassággal kapcsolatos EU-előírás módosításáért

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. július 13. péntek

A szlovák püspöki konferencia levélben fordult az ország kormányához, hogy mozdítsa elő az európai törvénykezés egyik előírásának módosítását annak érdekében, hogy a tagországoknak ne kelljen elismernie azonos neműek külföldön kötött házasságát.

Bővebben...

XIX. Országos Szeretetláng Imatalálkozó

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. július 10. kedd

XIX. Országos Szeretetláng Imatalálkozó Budapesten, július 14-én, szombaton 9-17 óráig. Részletek:

Bővebben...

2400 tanári állás betöltetlen

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. július 10. kedd

Július elején közel 2400 állást hirdetést talált a 24.hu a tanítók és a tanárok számára. Ez összesen 523 település között oszlik meg, csak Budapesten 582 helyet kellene betölteni a szeptemberi tanévkezdésig. Vannak olyan iskolák, ahol tíznél több tanár hiányzik...

Bővebben...

Székelyföldön, a szülőfalujában temették el Kányádi Sándort

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. július 08. vasárnap

Szülőfalujában, a székelyföldi Nagygalambfalván szombaton végső nyugalomra helyezték Kányádi Sándor író, költő, műfordító földi maradványait – írja az MTI. A református templomban tartott gyászszertartáson Áder János mellett számos világi és egyházi méltóság, a politikai és irodalmi élet több jeles személyisége volt jelen.

Bővebben...

A Szűzanya 2018. július 2-i üzenete Medjugorjéból

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. július 07. szombat

"Drága gyermekek! Mindnyájatok édesanyja vagyok, ezért ne féljetek, mert hallom az imáitokat, tudom, hogy kerestek engem, és ezért kérem Fiamat értetek, Fiamat, aki egy a Mennyei Atyával és a Vigasztaló Szentlélekkel, Fiamat, aki a Mennyország felé - ahonnan jött - a béke és a fény Országa felé vezeti a lelkeket.

Bővebben...

Magyar származású írónő kapta a legfontosabb német irodalmi díjat

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. július 04. szerda

A soproni születésű Terézia Mora kapta a legrangosabb német irodalmi elismerésnek számító Georg Büchner-díjat – közölte a darmstadti Német Nyelvi és Irodalmi Akadémia. A zsűri indoklásában egyebek között Terézia Mora eleven nyelvművészetét emelte ki, amely a hétköznapok nyelvezetét a költészettel vegyíti.

Bővebben...

Michael August Blume SVD érsek Magyarország új apostoli nunciusa

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. július 05. csütörtök

A Szentatya, Ferenc pápa 2018. július 4-én Michael August Blume alessanói (Alexanum) címzetes érseket, verbita szerzetest Magyarország apostoli nunciusává nevezte ki.

Bővebben...

Gyerekmolesztálás eltitkolása miatt házi őrizetre ítéltek egy ausztrál érseket

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. július 03. kedd

Egy év házi őrizetre ítélte egy ausztrál bíróság kedden Philip Wilson adelaide-i római katolikus érseket gyermekmolesztálás eltussolása miatt. A newcastle-i bíróság 12 hónap házi őrizetet szabott ki az érsekre, hat hónap után helyezhetik feltételes szabadlábra.

Bővebben...