Elhunyt egy keresztény politikus

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 17. szombat

Negyvennyolc éves korában meghalt Köteles László, Komlóska volt polgármestere, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés tagja. Köteles László 1994-ben, 21 évesen az ország legfiatalabb polgármestereként lett Komlóska vezetője. "Addig érezzük magunkat az Isten háta mögött, amíg meg nem értjük, hogy a Jóisten tenyerében vagyunk" – mondta egyszer a politikusi hitvallásáról.

Ismét mindenhol lehet misére menni - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 16. péntek

Szombattól ismét valamennyi katolikus egyházmegyében tarthatnak nyilvános szentmiséket. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében, az Egri Főegyházmegyében és a Váci Egyházmegyében szombattól, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében már április 10-től, a Szeged-Csanádi Egyházmegyében április 12-étől nyilvánosak a szentmisék.

Holokauszt áldozatainak emléknapja - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 16. péntek

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját 2001 óta minden évben április 16-án tartják, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. Idén a megemlékezése többsége az online térben történik.

Isten utat mutat – Jean-Luc Moens lemondott a CHARIS moderátori tisztségéről

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 16. péntek

Nehéz döntést hozott Jean-Luc Moens: lemondott a Ferenc pápa által alapított CHARIS (Catholic Charismatic Renewal International Service – Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzetközi Szolgálata) moderátori tisztségéről. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) meghívott előadója leköszönő levelében őszintén ír döntésének okairól.

Őrült világ: emberi trófeák parkja

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 14. szerda

Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök felavatta a „Trófeák parkja” elnevezésű kiállítást, ahol az elesett örmény katonák harci sisakjaival a háttérben fényképezkedett. A kiállításon a látogatók az örményektől zsákmányolt harci berendezéseket, fegyvereket is gépjárműveket és viaszból készült manöken bábukat is láthatnak, amelyek nevetséges karikatúraként ábrázolják az örményeket....

Az irgalmasság vasárnapján Ferenc pápa a Vatikánhoz közeli templomban mutat be szentmisét

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 10. szombat

Április 11-én, húsvét második vasárnapján, az Isteni Irgalmasság ünnepén a Szentatya idén is magánmisét celebrál a Santo Spirito in Sassia-templomban délelőtt fél 11-kor – adta hírül a vatikáni sajtóközpont. A szentmise végén a pápa elimádkozza a Regina Coeli imádságot. Ebben a templomban kapott helyet az irgalmas Jézusnak az a festménye (reprodukció), amely Szent Fausztina nővér leírása alapján készült.

Férfiként női börtönbe... - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 09. péntek

Egy Kaliforniában elfogadott törvény arra kötelezi az amerikai állam büntetés-végrehajtási szolgálatait, hogy a fegyenceket vallott nemi identitásuknak megfelelően helyezzék el. Azóta 255, magát nőként azonosító férfi kérvényezte áthelyezését női börtönökbe. Eddig 21 kérelmet hagytak jóvá, és négy embert már át is helyeztek egy női intézménybe. Ugyanakkor eddig hat transznemű férfi, azaz biológiailag női fegyenc is kérelmezte áthelyezését férfi börtönökbe...

Nagyszerű videót készített Magyarországról a National Geographic

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 07. szerda

A Magyarországról készült epizód harminc országban lesz látható az Európa a magasból című sorozatban, amelyben Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország és Görögország után kerül adásba a nálunk készült epizód.

Krisztus feltámadt, alleluja!

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 04. vasárnap

Ezzel a két képpel (Hajnalban, Győzelem) kívánunk áldott, boldog húsvéti ünnepeket mindenkinek!

Ma nyit az ország

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 07. szerda

Hazánk elérte a 2,5 milliós beoltottsági szintet, ezért bizonyos területeken nyithatunk. Itt vannak a könnyítések:

Az Intel is figyel - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 02. péntek

Beperelték a világ egyik legnagyobb számítógép processzor gyártóját, az Intelt, amely titokban még a billentyűleütéseket és a kurzor mozgást is rögzítette.