Isten szeretete gyógyít - gyógyító összejövetel Törökbálinton

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 23. csütörtök

Isten szeretete gyógyít - gyógyító összejövetel Törökbálinton december 3-án, vasárnap 16.45 órától. Részletek:

Szeretetláng Lelki nap Sárospatakon

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 19. vasárnap

Távozik a pannonhalmi apátság éléről Várszegi Asztrik

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 19. vasárnap

A Pannonhalmi Bencés Főapátság legrangosabb eseményén, Szent Márton-napon jelentette be Várszegi Asztrik főapát, hogy jövő év elején átadja főapáti feladatait az utódjának – írja a Kisalföld.

Országszerte szentségimádás november 25-én

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 18. szombat

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve különleges szentségimádást hirdetett az kongresszus előkészítő bizottsága: november 25-én (Krisztus Király ünnepének előestéjén) 17-től 18 óráig egy időben, de különböző helyszíneken imádhatjuk a világmindenség királyát. (Mi is részt veszünk benne a templomunkban). Regisztrálni lehet a kongresszus honlapján (iec2020.hu).

Ferenc pápa november 23-án imatalálkozót tart Dél-Szudán és Kongó békéjéért

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 16. csütörtök

Ferenc pápa november 23-án este fél 6-kor imatalálkozót vezet a Szent Péter-bazilika katedraoltáránál Dél-Szudán és a Kongói Demokratikus Köztársaság békéjéért. A szertartásra mindenkit várnak, nem szükséges belépőjegyet igényelni a Pápai Ház Prefektúrájától.

Elhunyt Futó Károly atya

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 11. szombat

November 10-én hajnalban, életének 93., áldozópapságának 67. évében az örökkévalóságba költözött Futó Károly protonotárius, kanonok, érseki tanácsos, nyugalmazott plébános – közölte az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye a saját, a rokonok és a Főszékesegyházi Káptalan nevében. Megemlékezés:

Magyarország négy iskola és egy kórház újjáépítését támogatja Nigériában

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 11. szombat

Magyarország több mint négyszázmillió forinttal támogatja négy iskola és egy kórház újjáépítését a nigériai maiduguri katolikus egyházmegyében – közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere november 8-án az MTI-vel.

Ferenc pápa: A mise nem látványosság, tegyétek el a telefonokat!

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 10. péntek

Ferenc pápa nem viselte túl jól, hogy a miséjén rengetegen vették elő a telefonjaikat, hogy képeket és videókat készítsenek a szertartásról, írja a CNN. "Nagyon elszomorít, amikor látom a sok telefont a levegőben, miközben a téren vagy a Szent Péter Bazilikában misézem. De nem csak a hívők, hanem a papok és püspökök is ezt csinálják. Kérem szépen: a mise nem egy látványosság! Emeljük fel a szívünket, és ne a telefonunkat!"

Röviden: egy szép elismerés kapujában

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 06. hétfő

Négy kategóriában jelölték Európai Filmdíjra Enyedi Ildikó filmjét: a Testről és lélekről lehet a legjobb film, elnyerheti a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyvíró (Enyedi Ildikó) és legjobb női főszereplő (Borbély Alexandra) díját is.

Isten szeretete gyógyít - gyógyító összejövetel Köveskálon

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 09. csütörtök

Isten szeretete gyógyít - gyógyító összejövetel Köveskálon, a Római Katolikus Templomban 2017. november 17. vasárnap, 11 órától. Részletek:

20 000 fős szentségimádás Krisztus Király előestéjén

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 05. vasárnap

"Az Eucharisztikus Kongresszusra készülvén szervezünk egy egyórás szentségimádást, melyre mindenkit hívunk. A célunk, 2020-ra készülvén, hogy 20 000-en együtt imádkozzunk. Nem egy helyen, de egy időben november 25-én, szombaton 17-18 óra között.