Lehetőségek a Szeretetláng kápolnában

Kategória: Szeretetláng
Megjelent: 2018. június 10. vasárnap

Szeretettel hívunk és várunk zarándok-csoportokat (50 főig), közösségeket és mindenkit a törökbálinti Szeretetláng kápolnába és közösségi házba! Szívesen tartunk lelki napot, előadást, bemutatót a házban, igény szerint, több témában is. (A programoknak külön ára nincs.)  A kápolna címe: 2045 Törökbálint, Dózsa Gy. u. 46. Érdeklődmi lehet: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel.: 06-30/33-88-245 (Sipos Gyula)

Pénzügyi beszámoló

Kategória: Szeretetláng
Megjelent: 2018. április 23. hétfő

Elszámolás a törökbálinti Szeretetláng kápolna és közösségi ház eddigi felújítási munkáiról:

Bővebben...

Regionális Szeretetláng Találkozó Törökbálinton

Kategória: Szeretetláng
Megjelent: 2018. március 06. kedd

Regionális Szeretetláng Találkozó 2018. április 14-én szombaton 9-16 óráig Törökbálinton, római katolikus templomban és a felújított Szeretetláng kápolnában és közösségi házban. Részletek:

Bővebben...

Jó hírek a kápolnáról és közösségi házról

Kategória: Szeretetláng
Megjelent: 2018. február 22. csütörtök

Nagyon jó ütemben halad a törökbálinti Szeretetláng kápolna felújítása és a közösségi ház kialakítása. A házban a két szobát egybenyitottuk, ahol 40-50 ember is elférhet. Megtörtént a padló kiegyenlítése és burkolása, az ablakok cseréje, álmennyezetet kapott és ki van festve, miként a többi helység is. Új a fűtési rendszer az egész épületben és új világító testek lesznek felszerelve.  Kialakítottunk még egy wc-helységet, így külön férfi és női lesz.

Bővebben...

Szeretetláng ünnep Törökbálinton

Kategória: Szeretetláng
Megjelent: 2018. január 24. szerda

Szeretetláng-átadás Törökbálinton a Szeretetláng kápolnában Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, 2018. február 2-án, pénteken 9 órától. Program:

Bővebben...

Szeretetláng-átadás országszerte

Kategória: Szeretetláng
Megjelent: 2018. január 10. szerda

A Szeretetlángot szívükbe fogadók nagy ünnepe világszerte február 2-a, Gyertyaszentelő Boldogasszony napja. A Szeretetláng Lelki Naplóban a Szűzanya erre kér minket: „Szívem Szeretetlángjának ünnepét Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, február 2-án tartsátok... Ne féljetek a lángtól, mely észrevétlenül, szelíden fog kigyúlni, mint szelíd fény! Senki nem fog gyanút erre a szívekben végbement csodára, melyet Gyertyaszentelő napomon körmenet formájában adjanak át az én kedves fiaim, hogy az én szeretetemnek lángja élő tüzet fogjon a szívekben, lelkekben.” Helyszínek:

Bővebben...

"Istennek élni és a családnak szolgálni!"

Kategória: Szeretetláng
Megjelent: 2018. január 02. kedd

Kindelmann Győzőnek, a Szereretláng Mozgalom nemzetközi koordinátorának újévi levele az idei jelmondatról (és egy nagyon jó történet Erzsébet asszonyról):

Bővebben...

Friss hírek a törökbálinti Szeretetláng kápolnáról

Kategória: Szeretetláng
Megjelent: 2017. december 06. szerda

A legfontosabb dolog, hogy aláírtuk a szerződéseket és így elkezdődhetett a kápolna és a lakóház felújítása és átalakítása. Röviden összefoglalva (képzeljétek magatok elé az L-alakú épületet):

Bővebben...

A Szeretetláng Mozgalom közleménye a Szeretetláng Szerzetesi Közösségről

Kategória: Szeretetláng
Megjelent: 2017. augusztus 05. szombat

Kedves vezetőségi tagtársak, tisztelt atyák!
Mivel a közelmúltban sokan érdeklődtek a Szeretetláng Mozgalom tagjai (egyben külső személyek is) a közel két évtizede megalakuló félben levő szeretetláng nővérközösségről, annak egyházi státuszáról, ezúton szeretnélek tájékoztatni Benneteket a fejleményekről.

Bővebben...

Megalakult a Szeretetláng Szerzetesi közösség

Kategória: Szeretetláng
Megjelent: 2017. szeptember 11. hétfő

Szeptember 8-án, Szűz Mária születése ünnepén az ausztriai Aflenzben, a jelöltek bemutatásával és elköteleződési szándékuk kinyilvánításával hivatalosan is megalakult a Szeretetláng Közösség. Az új szerzetesei társulás az „apostoli élet társaságai” közé sorolva működik a Graz-Seckau-i Egyházmegyében.

Bővebben...

A Szeretetláng lelki gyógyító hatása Kindelmanné Erzsébet asszony életében - 4. rész

Kategória: Szeretetláng
Megjelent: 2017. május 30. kedd

Képzeljük csak el azt is, ahogy ezt az egyszerű, dolgos asszonyt újra és újra a társadalmi hierarchiában elvileg sokkal fölötte álló emberekhez küldi az Úr. Püspökökhöz, papokhoz, komoly, tanult emberekhez… Vajon ez mennyi szorongást, kétséget ébresztett benne, amivel mind meg kellett küzdenie? Erzsébet azonban mennyei és földi segítséget egyaránt kap:

Bővebben...