„Az életemet kaptam tőle vissza” – A közösség, amelyben életté válik az Ige

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. július 24. hétfő

A Cenacolo cherascói házában él, két éve került a közösségbe. Gyógyulni ment, „szerelemből”, hűségből maradt. Fecske Ágival beszélgettünk.

Pizzaballa ferences érsek: A tanúságtétel fogja megtartani a keresztényeket a Közel-Keleten

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. július 23. vasárnap

Pierbattista Pizzaballa OFM érsek, a jeruzsálemi latin pátriárkátus apostoli adminisztrátora, korábbi szentföldi ferences kusztos adott interjút a SIR olasz katolikus hírügynökségnek egy évvel kinevezése után.

Egy olimpikon Isten szeretetéről

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. július 22. szombat

Kenderesi Tamás 21 éves, olimpiai bronzérmes úszónk 200 pillangón. Most egy interjúban a világbajnoksági versenye előtt ezt mondta: "Az olimpián az első két úszásnál túl sokat kiadtam magamból. Amikor meghúztam az utolsó ötvenen az elődöntőben, akkor már nem kellett volna. Akkor több maradt volna bennem a döntőre. 26 századon múlt az aranyérem. Ha így visszagondolok, és spórolok egy kicsit, még közelebb lehettem volna a döntőben az utolsó tempóknál Phelpshez. Sőt, ha tudatosan akarom mondani, akkor tudatosan osztom be az erőmet. Ezt akkor még nem tudtam, most már tapasztaltabb vagyok. Ezzel a 26 századdal mutatta ki az Isten a szeretetét, hogy szeret engem. Nem könnyítette meg az utam. Így aztán igazán meg tudom becsülni azt az érmet." (index.hu)

Elindult a Csillagösvény missziós körút

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. július 21. péntek

Balatonboglárról indult útnak július 19-én Böjte Csabával a Balatoni Csillagösvény missziós körút, a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkórussal és a dévai gyerekekkel. Ötödik alkalommal járják be a Balaton környéki településeket, szereznek lelki és művészi élményt a lakosoknak és a nyaralóknak. Képekkel:

Dr. Csókay András cikke a CT-ügyről és az egészségügyről

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. július 20. csütörtök

...Nyitott mellkassal szállították a gyereket, mert nincs CT, a gyerek pedig belehalt. „»Bezzeg vizes vébére meg Seuso-kincsekre van pénz!« Ezt a sípot fújják a gazemberek. A tények, a valóság most sem számít. Csak elegendő hangerővel kell ordítani szerintük a hazugságot, és akkor majd talán beleég a fejekbe, a társadalom legalján élőkébe legalább a rettenetes kép, ahogy egy hosszában felvágott gyerekkel száguld a mentő, látni, ahogy dobog a kis szíve, aztán már nem dobog tovább, mert nincsen CT.

Megtalálták Szent Kolumba 6. századi celláját

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. július 20. csütörtök

A cella anyagából hatvan esztendővel ezelőtt vett minta évtizedekig egy cornwalli garázsban rejtőzött. A skóciai Iona szigetén fakunyhó maradványait találták meg, melyekről most bebizonyosodott: Szent Kolumba 6. századi cellájának töredékei. A Szent Kolumba alapította monostor Iona szigetén a korabeli Európa egyik kulturális központja volt, és a skóciai evangelizáció kiindulópontja.

Fontos mondatok a magyar miniszerelnöktől

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. július 19. szerda

„Tudatában vagyunk annak, hogy nehéz történelem van a hátunk mögött, Magyarország kormánya egy korábbi időszakban hibát, sőt bűnt követett el, amikor nem védte meg saját polgárait.

Elhagyják a keresztények Bosznia-Hercegovinát?

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. július 19. szerda

Bosznia-Hercegovina továbbra is szenved a délszláv háború következményeitől: nehezen valósítható meg az együttélés a különböző vallások hívei között. Az ország katolikus püspökei attól tartanak, hogy hamarosan eltűnnek a katolikusok a balkáni országból.

Elképesztő beszédet mondott a filmsztár

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. július 18. kedd

Keanu Reeves Oscar-díjas filmszínész ismét kapott egy díjat, és amikor kiment, hogy átvegye, mindenki arra számított, hogy könnyekig hatódva elkezdi megköszönni... hatalmasat tévedtek! Íme a beszéde: "Köszönöm ezt a szép díjat, de tudják... én nem akarok egy olyan társadalom tagja lenni, ahol a férjek prostituáltként öltöztetik a feleségeiket, kiemelve mindazt, amit szerintük egy nőn értékelni, szeretni kell...

A Váci Egyházmegye közleménye a pásztói Szűz Mária-szobor könnyezése kapcsán

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. július 19. szerda

Június végén a pásztói Szentlélek-templom Szűz Máriát ábrázoló szobrának szeme nedvességtől fényleni kezdett. Többen is úgy vélték, hogy csodálatos könnyezésről lehet szó.

Mivel hasonló jelenségek már többször előfordultak – gondoljunk csak a győri vagy a máriapócsi kegyképekre –, érthető, hogy sokan érdeklődnek és állásfoglalást kérnek.

A KözösPont Misszió idén is jelen van a fesztiválokon

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. július 18. kedd

A KözösPont missziós sátor a katolikus, református és evangélikus egyházak közös összefogása nyomán már 2000 óta jelen van a nagyobb hazai könnyűzenei fesztiválokon, hogy mint keresztény hely és közösség mindenkinek lehetőséget adjon a hitről, kereszténységről, életről való kötetlen beszélgetésre.