Történetek az isteni gondviselésről - Aki úr testetek és lelketek felett

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2018. március 21. szerda

Legidősebb lányom már elég korán külön akart élni tőlünk, viharossá sikeredett kamaszkort követően. Én vágytam is rá, hogy költözzön, de féltettem is őt, nem akartam, hogy nehézségei legyenek. Rajta akartam volna tartani a szemem, nem így elengedni.

Bővebben...

Történetek az isteni gondviselésről - Még hogy petrezselyem...

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2018. március 17. szombat

2006 novemberében váratlanul teljes bizonytalanság lett úrrá rajtam. Mi van akkor, ha nem is az Úr Jézussal van bizalmas kapcsolatom? Mi lesz velem halálom után, ha kiderül, hogy a megkülönböztetés nem működött jól bennem, és minden jó szándékom ellenére csak ártok magamnak is és másoknak is? Annyira sikerült magamat kétségbe ejtenem, hogy azonnali jelért könyörögtem az Úrnál. Ki is találtam egyet:

Bővebben...

Történetek az isteni gondviselésről - Az időtlenség

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2018. február 08. csütörtök

Húsvétkor elsőáldozó lettem, Pünkösdkor pedig bérmálkoztam. Rengeteg kérdésem volt az Úrhoz, sokszor beszélgettem vele szabadon, akár otthon voltam, akár munkahelyemen. Ha magamban Istennel társalkodom, azt megtehetem bármikor! Különösen foglalkoztatott ebben az időben az Isten elgondolása arról, hogy miért úgy alkotta meg a földi életet, hogy felhők takarják el előlünk és kékség az Univerzumot, azt, amelyik sötét, hideg és rémisztő.

Bővebben...

Történetek az isteni gondviselésről - Nem félünk a farkastól; Ollóvész

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2018. január 31. szerda

Nem félünk a farkastól

Egyik este négy éves kislányom megfogta az egyik feszületünket a kezébe, odament a nappali egy pontjához, és fennhangon így beszélt, a keresztet a magasba emelve:

Bővebben...

Történetek az isteni gondviselésről - Szent és sérthetetlen; Security a’la Jézus

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2018. január 25. csütörtök

Szent és sérthetetlen

A mobiltelefonomon a középső kislányom száma jelzett. Tudtam, hogy hazaért a suliból, és biztosan azért hív, hogy vigyek valami finomat a boltból... A kislányom kiabálva sírt: „Anya! Tűz van! Ég a konyha!"

Bővebben...

Történetek az isteni gondviselésről - Tombol a tombola

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2018. január 05. péntek

Bálba mentünk férjemmel. Vettünk néhány tombolajegyet a buli kedvéért. Az egyik nyeremény ismertetésekor nagy derültség volt a bálozók között, mert Nissan szőnyeg-garnitúra volt, azon belül is a Micra típusé.

Bővebben...

Történetek az isteni gondviselésről - Véletlen?, Elpecsételve

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2017. december 27. szerda

Véletlen?

Idősotthonunkban lakott egy ideig, majd elhunyt egy néni. A falujában volt egy rokona, aki jó szívvel és szeretettel emlékezett rá. A gyermekei telefonon szerették volna értesíteni őt, hogy Anna néni meghalt, de nem érték el. Ez olyan aggodalommal töltötte el őket, hogy azonnal odamentek a házhoz.

Bővebben...

Történetek az isteni gondviselésről - Égi kép

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2017. december 19. kedd

Régóta ostromoltam az Eget, hogy megtudjam, mi az Úr terve velem. Akartam én is, hogy átöleljem Isten akaratát, de erősen vágytam a saját elképzelésemre is, és nem tudtam, hogy a kettő összecseng-e. Egyedül voltam, és társat akartam. Vajon Isten is azt tervezte el az életem felől, hogy férjet ad, vagy más utat gondolt el nekem?

Bővebben...

Történetek az isteni gondviselésről - Forró drót a Mennyekből

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2017. december 12. kedd

A kolostorból, irodám ablakából éppen egy gyönyörű tuja sorra nyílt kilátás. Szerettem itt kifelé nézegetni, amikor szünetet tartottam a munkámban.  Békés, megnyugtató volt minden házon belül és kívül egyaránt. A rendfőnök szokatlanul nagyvonalú, béketeremtő és mosolygós ember volt. Ő volt a főnököm.

Bővebben...

Apa az én hősöm

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2017. december 18. hétfő

„Apa az én hősöm”: az egykori drogfüggő, börtönviselt apuka elmeséli, hogyan változtatta meg a lánya az életét. A történet világszerte könnyeket csalt az olvasók szemébe.

Bővebben...

Történetek az isteni gondviselésről - Esély

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2017. november 30. csütörtök

A jósok és klienseik nagy veszélyben vannak. Abban a pillanatban, amikor a szellemvilág felé fordulnak információért, a démoni világ készségesen reagál. Teszi ezt függetlenül a jóslás módjától. Ha magyar kártyát kérdez valaki, vagy tarot kártyát, ha ingát kérdez, vagy a háromlábú széket kisceruzával, vagy a qiuja táblát, ugyanazt a démoni világot találja meg. Hiába hiteti el magával bárki, hogy létezik fehér és fekete mágia, sajnos nem létezik. Fehérnek nevezett fekete mágia létezik kizárólag, és Isten hozzáállását a témához kiválóan szemlélteti az ide vonatkozó ige:

Bővebben...