Történetek az isteni gondviselésről - Napcsoda

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2017. november 17. péntek

"Međugorje a csodák földje. Ha ott vagyok, érzem, hogy ez egy „más állapot". Vannak, akik azt mondják, hogy a Mennyország kapuja. Ezzel teljesen egyetértek. A hangulat mélyen keresztényi, ezt sugallják az emberek, az üzletek kirakatai, az utcai gyóntató atyák... Valahogy otthon érzi magát az ember attól, hogy közösen imádjuk Istent, és szeretjük a Szűzanyát. Összetartozás-érzés uralkodik mindenütt. Itt az ember nagyokat gondol és érez. Többet elhisz, többet remél, jobban szeret.

Történetek az isteni gondviselésről - Miről álmodik a lány?

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2017. november 11. szombat

A házasságom romokban hevert. Férjem szeretőket tartott. Romba dőlt az önbizalmam, minden önbecsülésem, jövőképem. Végül torkomig ért az undor, és döntöttem: elválok. Még egyedül is jobb, mint így.

Történetek az isteni gondviselésről - Az Atya megértett…

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2017. november 07. kedd

Egy sikeres német-magyar cég igazgatója mellett voltam titkárnő. Főnököm megfoghatatlan személyiség volt. Gyakran nem is nézett a szemembe, ha beszélt. Ha meg rám nézett, mindig bujkált egy fura mosoly az arcán, ami egyfajta álarcnak tűnt: sosem tudtam, hogy mire gondol, hogy van. Nem láttam bele a személyiségébe, nem értettem a viselkedését. Néha úgy tűnt, hogy kedvel, néha meg hallottam, hogy a hátam mögött rólam beszél a másik vezetővel, és kinevet.

Történetek az isteni gondviselésről - Emlékül Anikónak

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2017. október 27. péntek

S. Anikó ismerősöm bejárt a munkahelyemre az autószalonba, ahol dolgoztam. Ez egy pici szalon volt, épp csak két autó és egy tárgyalóasztal fért bele, meg egy íróasztal. Téli hónapokban, a szürke délelőtti órákban gyakran voltam egyedül, senki nem jött autót nézni. Anikó a mellettünk levő még kisebb kis üzletben dolgozott. Egyszemélyes kis vállalkozás volt, így ő is megtehette, hogy pár percre bezár, és nálam keres lelki felüdülést.

Történetek az isteni gondviselésről - Emlékül

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2017. október 22. vasárnap

Vali néni az elsők között volt, aki az újonnan épült idősotthonba beköltözött. Határozottan lépte át a tárgyaló szoba ajtaját, és közvetlen stílusában odaszólt a titkársági asztalhoz: „Jó napot kívánok! Hála legyen az Istennek, hogy végre itt vagyok! Mert engem az Úr hozott ide!" Vali néni ez után sem törődött azzal, hogy ki a hívő ember, és ki nem. Számára természetes volt, hogy a vele történt csodákat megossza másokkal, és csak nevetve hozzátette: „Most maga is biztos bolondnak néz." Én hálás közönség voltam neki. Amikor elmesélte a legnagyobb csodát, ami vele történt, elmondtam neki, hogy éppen ilyen történeteimről írok könyvet. „Hát akkor írja bele ezt is!" - mondta. „Mert ez úgy igaz, ahogy itt állok maga előtt. De aztán siessen azzal a könyvvel, mert 90 éves vagyok, nem érek én rá annyira!"

Történetek az isteni gondviselésről - Bizalomból jeles

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2017. október 14. szombat

Kedves, idős rokonom behívott a szobájába: „Emőkém, kicsit aggódom! Nézd meg a sebet a fülem mögött! Mit mond az Úr, menjek vele orvoshoz?" A seb nagyon csúnya volt. Gennyes, égővörös duzzanat. Imádkozni kezdtem, mivel tudtam, hogy nagymama nagyon nem szeret orvoshoz menni, csak éppen végszükség esetén.

Egy példaértékű nyilatkozat

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2017. október 06. péntek

Szeptember végén született meg Makranczi Zalán és Szinetár Dóra első gyermeke, Benjámin. A kisfiúról nemrég egy genetikai vizsgálat során derült ki, hogy enyhe Down-szindrómával jött a világra. Ezzel kapcsolatban a színésznő a Facebookra posztolt egy közleményt, ami most teljes terjedelmében, változtatás nélkül közlünk.

Történetek az isteni gondviselésről - Ötszörös siker

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2017. szeptember 18. hétfő

A mi életünk nagy csodájának minősül az, hogy egyáltalán lett gyermekünk, de azt álmodni sem mertük volna, ami ez után történt velünk.

Történetek az isteni gondviselésről - Csupor helyett

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2017. augusztus 30. szerda

CSUPOR HELYETT

A festői szépségű Hollókő utcáit róttuk egy zarándokcsoporttal. A gyerekeimmel megcsodáltunk minden házat. Ahova be lehetett menni kézműveskedni, vagy vásárolni, azt nem hagytuk ki. Mindezt a sok, értékes, színes élményt kiegészítette az is, hogy tornácos vendéglők, kávézók tarkították a palettát. Mindegyiket kipróbáltuk. Az egyikben kávéztam, a gyerekek üdítőztek. A másikban gulyásleves nyerte el a tetszésünket, a harmadikban fagyiztunk, és így tovább.

Történetek az isteni gondviselésről - Nándi bácsi vázája

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2017. szeptember 05. kedd

NÁNDI BÁCSI VÁZÁJA
Barátainkkal Erdélyben kirándultam. Az ő ismerősük volt Nándi bácsi, akinél már korábban többször is jártak. Most is így történt, élelmiszerrel és gyógyszerrel felszerelkezve toppantunk be hozzá. A bácsi kedvesen, de annál szomorúbban fogadott bennünket, szegényes háza udvarán. Megözvegyült, és felesége halálával életkedve is elszállt.

Egy "Superman" apukáról

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2017. augusztus 23. szerda

Mindannyian tudjuk, hogy az apai szeretet csodákra képes. A kislányok első szerelme legtöbbször az édesapjuk, akiknek gondoskodása szuperhős képességekkel ér fel. Hasonló szuperhős apukába botlottunk a Love What Matters oldalán, ahol egy lány megható módon ír "Superman" apukájáról.