Sípos (S) Gyula: Amikor Noé elsírta magát

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2020. január 30. csütörtök

Nem akkor történt, amikor Isten megszólította, hogy építsen bárkát, hogy megmenekülhessen a vízözön idején. Akkor megrettent az ítélettől, de a feladat nagyságától is. Háromszáz könyök hosszú, ötven könyök széles, harminc könyök magas, három szintes hajót építeni embert próbáló feladat lenne bárkinek - s mi állt az ő rendelkezésére? A felesége, három fia, azok feleségei, meg az alkalmi segítők, már ameddig el tudta viselni, hogy a háta mögött kinevették, miközben látszólag érdeklődve kérdezgették: aztán miért is épül itt, a puszta közepén ez a nagy hajó?

Bővebben...

Lantosi Nóra: Holdfonatok

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2020. január 20. hétfő

Farsang van, buliszezon. A party kellékek között válogat Kata. Hercegnő-paróka, Wednesday Addams fekete frizurája, hosszú copfos szőke, barna, pink szinű a kínálat.

Bővebben...

Négy felnőtt és három gyermek színdarab

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2020. január 07. kedd

Négy felnőtt és három gyermek színdarab - pdf-formátumban, elküldöm (természetesen ajándékként), ha érdekel... Rövid visszaemlékezés:

Bővebben...

Sípos (S) Gyula: A háromkirályok elfeledett ajándékai

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2019. december 29. vasárnap

No, no – mondhatjátok -, hát azt tudjuk, mit hoztak a Kisjézusnak: aranyat, tömjént és mirhát - ami igaz is. De nemcsak ezt hoztak! Bizony, sok mindent elfelejtettünk már! Kik voltak és hányan a bölcsek, akik látták a betlehemi csillagot, honnan jöttek, és mit hoztak még – de ha mindenki elfelejtette is, én nem felejtettem el, mert nekünk szépapám elmondta, még idejében.

Bővebben...

Sípos (S) Gyula: Ahogy Jézus születése valójában történt

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2019. december 22. vasárnap

Mert ami igaz, az igaz, valóban Betlehemben történt, és voltak pásztorok és angyalok, de mennyi minden még! Elmesélem, hogy megtudjátok ti is.

Bővebben...

Sípos (S) Gyula: „Nem fér a bőrébe”

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2019. december 21. szombat

Tudjuk és mondjuk, pedig, ha tudnánk! Nagyapáink is mondták már, hogy „nem fér a bőrébe”, ükapáink és szépapáink is, a szólás eredete azonban ennél sokkal régebbre nyúlik vissza, egészen az Édenkertig. Most elmesélem, hogyan is történt.

Bővebben...

Sípos (S) Gyula: Amikor Jézus cipésznek állt

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2019. december 17. kedd

Hogyan, hogyan nem, azt nem tudom, de az biztos, hogy megtörtént, így mesélik az öregek. Jézus Urunk egy nap felkerekedett, hogy meglátogassa kedves országát és eljött közénk. De hogy fel ne ismerhessük, cipésznek állt, hogy így találkozhasson, beszélgethessen kedvenc népével.

Bővebben...

Lantosi Nóra: Last minute

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2019. december 14. szombat

Testében csövekkel feküdt a paraván mögött. Megfogta a kezét, simogatta a verejtékes arcot. Itt vagyok, eljöttem, nem lesz semmi baj. Elhoztam Brúnót. A párnára tette a kopott plüssmackót, a fiú odabújt hozzá, megszaglászta. De jó, hogy itt vagy Anya!

Bővebben...

Baka Györgyi: Teljes önátadásban (Henri Boulad atyának); Most tudom meg (Mária Magdolna éneke)

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2019. október 27. vasárnap

Baka Györgyi két verse: Teljes önátadásban (Henri Boulad atyának); Most tudom meg (Mária Magdolna éneke) A költővel november 12-én, kedden 18 órakor közös estünk kesz Törökbálinton, a Szeretetláng kápolna és közösségi házban, amire mindenkit szeretettel hívunk! Az est címe: A vágyódás dalai.

Bővebben...

Vágyódó dal: Miért nem Tiéd...?

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2019. november 10. vasárnap

A keddi "Vágyódás dalai" című műsor elé egy kép és egy dalszöveg: Miért nem Tiéd...?

Bővebben...

Baka Györgyi: Árva testvéreim

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2019. október 20. vasárnap

Baka Györgyi három verse: Árva testvéreim; Rácsos idő; Otthonom, az anyanyelv

Bővebben...