Hymnus Kultuszhely Csíkszeredán

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. április 14. kedd

"Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy elkészült Csíkszeredán a Hymnus Kultuszhely, a Szent Ágoston templom főoltárában. A cél egy zarándokhely kialakítása volt a határon túl, ahol magyarok azonosulhatunk magyarságunkkal, megerősödhetünk hitünkben. Fantasztikus érzés, hogy 800 kilométerre Budapesttől van település, ahol bármerre indulunk magyar szót hallunk.

Aki még nem ismeri az érzést, annak az újdonságért, aki már ismeri, annak a megerősítésért érdemes és ajánlott megtapasztalni ezt. A csíksomlyói búcsú jó alkalom erre.

A Szent Ágoston templom egy új templom. Hatalmas erőfeszítések árán Pénzes József esperes úr vezetésével sikerült felépítenie a helyieknek, egy gyönyörű környezetben. A templom minden szempontból ideális hely volt, a Hymnus Kultuszhely kialakítására.

V. Majzik Mária Budakeszin élő művész ellenszolgáltatás nélkül elkészített két, egyenként 4 m magas kerámia domborművet és azokat, nekünk magyaroknak ajándékozta. Az egyik a Hymnus dombormű, a másik az Angyali Üdvözlet.

Az alkotásokat Tamás József segédpüspök 2015. május 24-én, pünkösd vasárnap fogja felavatni, a 11 órakor kezdődő ünnepi misén. Az avatásig az alkotások takarva lesznek a helyiek előtt is.

Kérünk mindenkit, hogy legyen nagyon büszke V. Majzik Mária művésznőre és segítse a cél végső megvalósítását azzal, hogy a hírt megosztja barátaival ismerőseivel, mindenkivel akivel csak tudja. Szeretném javasolni, hogy aki teheti vegyen részt az ünnepélyes avatáson. Egészen biztosan maradandó élményben lesz része.

A kezdeményezés fővédnöke Jókai Anna Kossuth-Nagydíjas író, a Nemzet Művésze."

(levélben kaptam)

 

You have no rights to post comments