Megtámadta egy lengyel katolikus misszió honlapját az Iszlám Állam

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. március 10. kedd

Hackertámadás érte hétfőn a krakkói Szalézi Önkéntes Misszióközpont (SWM) honlapját, a lengyel sajtó szerint ez az első olyan lengyelországi számítógépes támadás, amely az Iszlám Államra hivatkozik. A támadás akkor érte a honlapot, amikor bemutattak egy dokumentumfilm-sorozatot a közel-keleti keresztények üldözéséről.

Az SWM weboldalán hétfő reggel az Iszlám Állam zászlója és egy angol nyelvű felirat jelent meg. A felirat jelentése: az Iszlám Állam által meghekkelve, mi ott vagyunk mindenütt. Hasonló módon támadták meg a múlt hét végén egy wroclawi katolikus alapítvány honlapját is, az esetnek azonban a sajtó alig szentelt figyelmet.
Az SWM munkatársai a támadást az általuk készített dokumentumfilm-sorozattal hozzák kapcsolatba, amely a közel-keleti keresztények üldözéséről szól. A sorozat legújabb részét a pakisztáni keresztényekről forgatták, a hackertámadás éppen a vasárnapi bemutató után volt.
A feltört honlapot hétfő este sikerült visszaállítani. Az eset vizsgálatát a krakkói rendőrség a lengyel belbiztonsági hivatalnak (ABW) adta át. Az SWM 1999 óta működik, önkéntesei a világ 121 országában dolgoznak.
(MTI)

You have no rights to post comments