A Katolikus Karitász anyagi segítséget nyújt a beomlott székelyudvarhelyi kollégium diákjainak

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. december 21. csütörtök


A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium december 18-án részben összeomlott kollégiumának kérésére a Katolikus Karitász 4 millió forintos támogatást nyújt az érintett diákokat és családjaikat ért anyagi kár enyhítésére. A Katolikus Karitász együttérzését fejezi ki, és az áldozatok, valamint a kollégium diákjai megsegítéséhez szeretne azonnali támogatással hozzájárulni.

A Katolikus Karitász az Erdélyben működő Gyulafehérvári Caritas helyi szervezeteinek együttműködésével biztosítja a segítség gyors célba juttatását, akik beszerzik és elszállítják a szükséges eszközöket, és folyamatos kapcsolatot tartanak a helyi válságstábbal, hogy hatékony legyen a segítségnyújtás.

A Katolikus Karitász és a Gyulafehérvári Caritas már több alkalommal indított közös projektet. Ez alkalommal is ez az együttműködés teszi lehetővé a katasztrófára adott gyors választ. Az együttműködés célja a krízishelyzet enyhítése mellett a diákok hosszabb távú támogatása is.

Aki szeretne anyagi támogatásával hozzájárulni, lehetősége van online csatlakozni a szervezet akciójához – a Katolikus Karitász oldalán, illetve átutalással a 12011148-00124534-00100008 bankszámlaszámra, „Székelyudvarhely” közleménnyel.

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye

Magyar Kurír

You have no rights to post comments