Azonosították a tolvajt, aki ellopta II. János Pál vérét

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2020. november 18. szerda

 Az olasz rendőrségnek sikerült azonosítania azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy szeptemberben ellopott egy II. János Pál pápa vérét tartalmazó ereklyét a Spoletói Dómból.

A rendőrség egy 49 éves, toszkánai férfit gyanúsít az aranyból és kristályból készített ereklye ellopásával. A férfi, akinek korábban többször is volt már köze kegytárgyakkal kapcsolatos bűncselekményekhez, a lopás időpontjában feltűnt a katedrális környékén működő biztonsági kamerák képein – írja a Guardian című brit lap.
Bár a gyanúsított megvan, az ereklye nem került elő. A rendőrség attól tart, a kegytárgy már régen új gazdára talált a feketepiacon.
A lengyel származású II. János Pál 2005-ben halt meg, miután 27 éven keresztül irányította a katolikus egyházat. A 2014-ben szentté avatott pápától nem sokkal a halála előtt vettek vért, hogy ereklyék készítéséhez használhassák fel. Az ellopott ereklye ideiglenesen volt a Solentói Dómban, hamarosan átszállították volna egy másik templomba.
Nem ez volt az első eset, hogy valaki megpróbálta ellopni II. János Pál egyik ereklyéjét. Még 2014-ben, nem sokkal a pápa szentté avatása előtt két férfi ellopott egy fém keretet, melyben annak a ruhának egy véráztatta darabja volt, amelyiket II. János Pál, 1981-ben viselt, amikor rálőtt egy merénylő.
(24.hu)

You have no rights to post comments