Vlog indul a szentmiséről az eucharisztikus kongresszusra készülve

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2019. február 06. szerda

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében február 7-én „Misevlog”, szentmiséről szóló videoblog indul Fábry Kornéllal, a NEK Általános Titkárságának főtitkárával.

Tizenkét héten át, minden csütörtökön új résszel jelentkezik majd a Misevlog, amire már fel lehet iratkozni a Youtube videó megosztó oldalon.

A szervezők azért választották a népszerű vlog formátumot, hogy minél többeket elérjenek, hiszen az elsődleges célközönség azok a megkereszteltek, akik nem járnak vagy nem rendszeresen járnak templomba, és nincsenek tisztában azzal, mi történik a szentmisén. De sokan vannak a gyakorló hívők között is, akik nem tudják pontosan, mi a szerepe a liturgia egyes részeinek, szimbólumainak, így mindenki gyarapodhat új ismeretekkel a szentmiséről e vlog révén.

Miért csókolja meg a pap az oltárt? Miért hajtunk térdet? Miért állunk fel bizonyos részeknél? – Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad majd választ a tizenkét részes sorozat. Lehetőség lesz kérdezni is Fábry Kornéltól, aki a sokakat érdeklő kérdésekre külön videóban felel majd.

Forrás, fotó és videó: NEK Általános Titkársága

Magyar Kurír

You have no rights to post comments