Új film készül Pio atyáról

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2018. június 27. szerda

A feltűnés nélkül készülő alkotás rendezője és egyben forgatókönyvírója, Jose Maria Zavala  nemrég azt is bejelentette, hogy a film legkésőbb ez év decemberében kerül a spanyol- és olaszországi mozikba.

A szerző szerint a tiszteletadás egyik formája lesz az olasz kapucinus szerzetes és misztikus halálának 50. évfordulója alkalmából.

A készülő film legtöbb jelenetét San Giovanni Rotondóban forgatták, ahol az olasz szent szinte egész szerzetesi életét töltötte. A felvételeken szerepelnek többek között a Pio atyát ismerő személyek vallomásai. A film alapjául Zavala Egy szent: Pio atya forradalma című könyve szolgál.

Szent Pio atya, eredeti nevén Francesco Forgione 1887. május 25-én született. Tizenöt éves korában lépett be a kapucinus rendbe. Ötven éven át tartó szerzetesi élete alatt megkapta a stigmákat, és képes volt olvasni a lelkekben, például valakinek, aki nála gyónt, megmondani, ha valamilyen bűnét eltitkolta. Több csodát is tulajdonítottak közbenjárásának, különösen csodás gyógyulásokat. 1968. szeptember 23-án halt meg San Giovanni Rotondóban. II. János Pál pápa 1999. május 2-án avatta boldoggá, 2002. június 16-án pedig szentté.

A 90 perces filmet az European Dreams Factory társaság fogja terjeszteni Európában.

Fordította: Koncz Éva

Forrás és fotó: Ekai.pl

Magyar Kurír