Bekopog a püspök – Hiánypótló kezdeményezés Szombathelyen

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2018. február 07. szerda

A közösség megtartó erejét, egymás kölcsönös megismerését és személyes segítését ajánlja Székely János szombathelyi megyéspüspök a vasi megyeszékhely lakosainak írott üzenetében. A főpásztor nyílt levelét február 12-től önkéntes segítők juttatják el azoknak, akiket meglátogatnak lakóhelyükön.

Ez a kezdeményezés hiánypótló, hiszen így olyanoknak is alkalma nyílik a Katolikus Egyház értékeinek megismerésére, akikhez máshogyan nem jutna el ez az üzenet.

A címzettek megismerhetik a kereszténységet, jelentkezhetnek keresztelésre, egyházi házasságkötésre, imatámogatást kérhetnek, tartalmas beszélgetéseken és programokon vehetnek részt, szerető közösségre találhatnak vagy karitatív segítségben részesülhetnek. Mindennek lehetőségét kínálja a püspöki levél, amely egyben személyes meghívás is. A meghívón túl egy esti imafüzetet is ajánl és ajándékoz a főpásztor a szombathelyi családoknak.

Székely János püspök levelében jelzi, hogy tenni szeretne azért, hogy „minél több csillogó szemű, örömmel teli ember éljen itt, a Szombathelyi Egyházmegyében”, és hogy átélhessék, egy hatalmas és szeretetteljes isteni terv részei.

A családokat és egyedül élőket felkereső önkéntesek február 12-től egy hónapon keresztül közel ezerkétszáz lakásba igyekeznek eljuttatni a püspöki levelet az alábbi helyeken: Áfonya, Apáczai Csere János, Bakó József, Bem József, Bogáncs, Csillag, Deák Ferenc, Eper, Faludi Ferenc, Fenyő, Gazdag Erzsi, Holdsugár, Hunyadi János, Kaposi János, Kassák Lajos, Kikelet, Kisfaludy Sándor, Kodály Zoltán, Korpás, Külső Pozsonyi, Külső-Zanati, Nagy László, Napsugár, Rohonci, Temesvár, Üstökös, Váci Mihály, Vénusz és Vörösmarty Mihály utca.

Kedvező fogadtatás esetén a szervezők a kezdeményezést további területekre is kiterjesztik.

A városmisszióval kapcsolatban Szombathelyen Molnár László és Molnár Lászlóné tud bővebb információval szolgálni a 06-20/316-95-50-es telefonszámon.

A városmisszió Kőszegen is elindul február 12-én a Hunyadi úton, az Árpád téren és a Rőti völgy utcában.

Az egyedülálló kezdeményezésben a Mária Rádió, illetve a Cursillo mozgalom önkéntesei vesznek részt. Azonosításukra megkülönböztető dzsekit és pólót viselnek majd, illetve igazolványt hordanak.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír