Az üldözött keresztényekért imádkoztak karácsony másnapján a német katolikusok

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2017. december 28. csütörtök

A német katolikus püspöki konferencia által meghirdetett december 26-i imanapon főként a Nigériában élő, a Boko Haram dzsihadista szervezet által fenyegetett keresztényeket foglalták imáikba a németországi katolikusok.

 

 Egy, a Boko Haram terroristái által felgyújtott templom a sok százból

 Karácsony másnapja, Szent István diakónus, első vértanú ünnepe legyen imanap a német katolikusok számára az üldözött keresztényekért, főként Nigériában! – ezzel a felhívással fordult a német katolikus püspöki konferencia az ország katolikus hívőihez decemberben.

Az imanapon kiemelten is Nigériáért imádkozott a német katolikus egyház, hiszen a 186 milliós közép-afrikai ország évek óta véráztatta föld, ahol a Boko Haram iszlám szélsőséges dzsihadistái rendszeresen támadják a polgári lakosságot, a különféle keresztény közösségeket, de nem kímélik a nigériai szunnita muzulmán csoportokat sem.

A német katolikus püspöki konferencia titkársága az imanapra nyomtatott segédanyagot készített kis füzet formájában, mely szándéka szerint először is tájékoztatja a német híveket a világméretű keresztényüldözésről, különös tekintettel a nigériai helyzetre, illetve imákat és énekeket ajánl az imanapra. A füzeteket elsősorban plébániai használatra szánták.

A december 26-i imanapot 2003-ban alapították Németországban azzal a céllal, hogy a keresztény szolidaritás jegyében imák és konkrét segítségnyújtás formájában azon térségek segítségére siessenek, ahol különösen nehéz körülmények között élnek a keresztények.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír