Idén 145 milliárdot csalnak ki a zsebünkből lottóval

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2017. november 13. hétfő

A Szerencsejáték Zrt. számsorsjátékokból származó árbevétele az idén várhatóan öt százalékkal haladja meg a tavalyit, megközelítheti a 145 milliárd forintot, írta a Világgazdaság a társaság tájékoztatása alapján.

Tavaly a vállalat teljes forgalmának 36 százalékát adták a számsorsjátékok, 138 milliárd forinttal. Ezen belül a legnagyobb arányt - 31 százalékot - az ötös lottó képviselte, második helyen a puttó (18 százalék) állt, megelőzve a hatos lottót (15 százalék).

Tavaly nem voltak igazán jelentős főnyeremény-halmozódások, míg az idén már több rekord született: az ötös lottón például volt egy 2 és egy 3 milliárd forintig halmozódó főnyeremény is. A cég szerint emellett a reálkeresetek emelkedése is tükröződik a játékkedv fokozódásában. (index.hu)

Szerencsejátéknak nevezik, de vaódi neve "államilag engedélyezett csalás és lopás", ahol nagy "nyeremények" ígéretével, újabb és újabb beugratós trükkökkel, reklámokkal veszik rá az embereket, hogy költsék el a pénzüket a semmiért. Nem szabadna így történnie! - szerk.