Amikor a pénz átokká válik

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2017. augusztus 06. vasárnap

A nagy lottónyeremények pokollá tehetik a nyertes életét. Íme néhány példa, amikor jobb lett volna, ha már a szelvényt se töltik ki:

"Például az angol Gillian Bayford életét is megkeserítette a hirtelen jött szerencse, ami miatt a családjától is eltávolodott. A volt egészségügyi asszisztens az akkori férjével nyerte meg a hatalmas összeget, a nyereményt követően azonban 15 hónap múlva véget ért a kilenc évig tartó házasságuk. Azóta pedig nem csak a férjével, hanem a közeli hozzátartozóival is megromlott a kapcsolata, és kibékíthetetlen szakadék lett köztük. Állítása szerint a "mohó" szülei a nyereménynek közel felét, 20 millió fontot vettek el tőle, majd kitagadták őt.

Aztán ott van Michael Carroll, aki 2002-ben lett hirtelen milliomos, de nem sokáig tartott az öröm, ugyanis az egész nyereményt szórakozásra, utazásra, alkoholra és drogokra költötte. Ez utóbbiért két évig börtönben is ült, jelenleg pedig egy kekszgyárban dolgozik.

Callie Rogers, Nagy-Britannia legfiatalabb nyertese a hatalmas nyereményt, és az értelmetlen költekezéseket követően megpróbált öngyilkos lenni, mert nem tudta elviselni az ezzel járó stresszt.

De ott van még Willie Hurt is, aki 3,1 millió dollárt nyert a michigani lottón 1989-ben. Két évvel később elvált a feleségétől, a perben pedig elveszetett a gyermekeit. Majd sikertelenül próbálkozott öngyilkossággal, ezután drogfüggő lett és ez felemésztette minden pénzét.

Vagy Bud Post, aki 16,2 millió dollárt nyert a pennsylvaniai lottón 1988-ban. Ezután a korábbi barátnője beperelte, hogy osztozkodjanak a nyereményen. A bátya pedig felbérelt egy bérgyilkost, hogy megölje őt és a feleségét, hogy így ő örökölje a nyereményt. Bud Post 1989-re már közel 1 millió dollárnyi adóságot halmozott fel."

(pénzcentrum.hu)

You have no rights to post comments