Imaséta - a közbenjárás egyik módja

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2017. április 03. hétfő


 Bostonban az egyik évben 75 gyilkosság történt. Ezért úgy döntöttünk, hogy elmegyünk minden helyszínre, ahol gyilkosságok történtek és imádkozunk azokért, akik meghaltak, azokért, akiket ez érintett és azért, aki a gyilkosságot elkövette. 75 helyszínre sétáltunk el.

A következő évben 30 gyilkosság volt. Nem biztos, hogy ez csak az ima hatására történt, de egészen biztos volt hatása az ott élőkre.
Megérezték Isten hatalmát. Az imaséta egészen biztosan közelebb visz bennünket az ott élők szükségleteihez.
Séta közben közelebb kerülsz a problémákhoz. Látod a gondokat az ott élők arcán. Imaséta közben meg lehet ismerni a szenvedélybetegeket az arcukról. Az Úr egyfajta nyomot – imprintet - hagy bennünk ezekről a szenvedő arcokról és a séta után is imádkozni fogunk ezekért az emberekért. Az Úr azt is megmutatja, hogy járjunk közbe ezekért az emberekért.
Álljunk meg séta közben és áldjuk meg a házakat, épületeket, az ott élőket és benne dolgozókat. Álljunk meg a különböző egyházak imahelyei mellett, hogy az Úr áldja meg az embereket, hogy hűségesek tudjanak lenni a szövetséghez és a hithez. Imádkozzunk az egységért, hiszen mindenhol vannak harcok belül.
Ha gyalog kell mennünk valahová, imasétává nyilváníthatjuk ezt az utat is. Ha többen vagyunk és tudunk valamit egy épület lakóiról, megállhatunk egy pillanatra és megoszthatjuk a többiekkel, hogy miért kérünk áldást – lakik itt egy beteg, egy gyerekét egyedül élő, itt lakik egy magas beosztású városi tisztségviselő, aki ezért és ezért felel, stb.
Ima és séta közben legyen nyitva a szemünk. Keressük az embereket, kérjünk áldást rájuk, hogy gondjaik megoldódjanak. Ne csak a város megtéréséért imádkozzunk, hanem akiket látunk a buszmegállóban, a boltban, akikkel csak találkozunk.
Alkalmazhatunk „irányított imát", saját magunk irányításával. „Jöjjön el a Te országod – ebben az utcában-házban" vagy mondhatjuk kiegészítésképpen azt is, hogy „Legyen meg a Te akaratod a 14. számú épületben is".
Imádkozzál azokért, akik ezen a buszon utaznak, mint te, akik abba az iskolába járnak, mint a te gyerekeid és akik ebben a kórházban vannak vagy dolgoznak.
A rózsafüzér titkai között is kérhetjük, hogy „Uram, küldjél egy angyalt ebbe a házba".
Imádkozzunk szomszédainkért, kérjünk áldást az alattunk és fölöttünk lakókért, nyilvánítsuk a területet az Úr országának.
Imádkozzunk minden nap úgy, hogy senki se tudjon róla itt a földön, csak a Mennyben,  és az Úr válaszolni fog imánkra.

(levélben kaptam - szerk.)

Hozzászólások   

#1 mari 2017-04-03 20:28
Nagyon jó! Én is "csinálok" hasonlókat!

You have no rights to post comments