Štefan Sečka, szepességi püspök a "Nagy Figyelmeztetésről"

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2021. január 28. csütörtök

A püspök úr levele 2012-ben íródott, de ma is aktuális:

"Drága testvéreim!
Tudomásomra jutott, hogy egyes plébániákon üzenetek terjedtek el az állítólagos nagy figyelmeztetésről, amelyek egy állítólagos ír látnoknőtől származnak. Ezeket az üzeneteket az interneten terjesztik. Rájöttem, hogy egy tévtanításról van szó, amely ellenkezik a katolikus egyház tanításával és szektára utaló jeleket véltem felfedezni. Bár az egész tanítás át van fonva az Isteni Irgalmasság rózsafüzérével, a szentgyónásra való felhívással, ahogy azt a katolikus egyház is tanítja, de a szentírási idézetek önértelmezés szerint vannak magyarázva, ellentétben a katolikus egyházzal. Hasonló jelek már voltak a kezdeti egyházban is, ezért írta szent Péter apostol: "Először is azt értsétek meg, hogy az Írásnak egyetlenegy jövendölése sem származik önkényes értelmezésből." (2Pt 1,20)
Az internetes oldal átböngészése után szintén rájöttem, hogy a híveket felszólítják az "élő Isten pecsétjének" a megszerzésére, amely kell, hogy pap által megszenteltessék. Megjegyzem, hogy egyetlen Krisztushoz és az Ő Egyházához hűséges papnak sem szabad közreműködnie ebben, mert a hite és betöltött hivatala ellen vétene. Bárkire, aki ezt a tévtanítást fogja terjeszteni érvényesek a Szentírás elég kemény szavai, amelyeket szent Pál írt a Galata levélben:
"Csodálkozom, hogy attól, aki meghívott titeket Krisztus kegyelmére, ilyen hamar átpártoltatok egy más evangéliumhoz, jóllehet nincs más, legföljebb néhány ember akad, aki megzavar titeket, és igyekszik elferdíteni Krisztus evangéliumát. De ha akár mi, akár egy mennyei angyal más evangéliumot hirdetne nektek, mint amit mi hirdettünk: átkozott legyen! Amint már kijelentettük, most újra megismételjük: Ha valaki más evangéliumot hirdetne nektek, mint amit tőlünk hallottatok, átkozott legyen!" (Gal 1,6-9)
Minden hívőt, akik talán tudatlanságból hittek az említett üzeneteknek, nyomatékosan kérem, hagyjon fel ezeknek a tévtanításokkal és ne hirdesse őket.
Erre a tényre köteles voltam figyelmeztetni a katolikus hit tisztaságának érdekében, engedelmességgel tartozva a Szentatyának és egységben vele, de ugyanúgy a ti lelki üdvösségetek érdekében.
Štefan Sečka, szepességi püspök"
Köszönjük a fordítást Horváth Veronika testvérünknek.
forrás: http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20121121036
(facebook)

You have no rights to post comments