CitizenGo petíció az abortusz ellen

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2020. június 09. kedd

Úgy tűnik, hogy az ENSZ Népesedési és Fejlesztési Bizottsága is elfogadhat jövő héten egy olyan nyilatkozatot, amely a koronavírus-járvány kapcsán nyújtott nemzetközi segítségnyújtás keretében szintén nyomást gyakorol a világ országaira az abortuszok széles körű elfogadása és biztosítása érdekében. Sürgős petíciónkban a Bizottság tagjaihoz fordulunk, kérve őket a tervezet aggályos pontjának törlésére.

Nemet az abortuszra! Csatlakozzon Ön is az ENSZ Népesedési és Fejlesztési Bizottságának címzett petíciónkhoz!

Ha a Bizottság tagjai elfogadják a tárgyalt dokumentum jelenlegi verzióját, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos segítségnyújtás nevében olyan dolgokat támogatnak, mint az

·         abortusz

·         ENSZ-tagállamok felszólítása az abortuszhoz való hozzáférés növelésére

·         óvszer és születésszabályozás

·         gyermekek szexuális nevelése (aminek az ENSZ szerinti elképzelése nagyon sok aggasztó pontot tartalmaz)

Továbbá nagyobb jogkörrel ruházzák fel az ENSZ főtitkárát is.

Szükségünk van a segítségére, hogy egyértelművé tegyük a nemzetközi színtéren tárgyalók számára, hogy nem kérünk az ENSZ abortuszlobbijából!

Adja az ügyhöz Ön is a nevét: Vegyék ki az abortuszra utaló részt az ENSZ Népesedési és Fejlesztési Bizottsága 53. ülésének záródokumentumából!

Az ENSZ május 29-én pénteken online hívta össze a Népesedési és Fejlesztési Bizottságát (CPD), anélkül, hogy erről a nyilvánosságot értesítette volna, ahogy egyébként menetrend szerint ezt tenni szokta. A Bizottság 53. ülését eredetileg március 30-án és április 3-án tartották volna, de a COVID-19 kitörése miatt elhalasztották.

Az online találkozón arról volt szó, hogy hogyan lehetne felhasználni a nemzetközi segélyeket a koronavírus-járvány sújtotta emberek és területek megsegítésére. Sajnos az abortuszok támogatása is bekerült a prioritások közé. A Bizottság 53. ülése záródokumentumának tervezetében a reproduktív jogok is szerepelnek. 

A tárgyalt nyilatkozat címe Nyilatkozattervezet a népességről, az élelmezésbiztonságról, a táplálkozásról és a fenntartható fejlődésről a 2019-es koronavírus-betegség kapcsán (COVID-19). Az élelmezésbiztonság és a táplálkozás létfontosságú szükségletek az egész világon, ezért ebből a címből az ember azt gondolná, hogy az ENSZ fontos szükségletek kielégítésére igyekszik a nemzetközi segélyt használni.

Mindazonáltal a tervezetben a következőket olvassuk: „Mi, a kormányok képviselői a Népesedési és Fejlesztési Bizottság ötvenharmadik ülésén, a 2019-es koronavírus-betegség (COVID-19) által okozott példátlan válság idején (...) (15) Vállaljuk, hogy 2030-ig biztosítjuk a szexuális és reproduktív egészségügyi szolgáltatásokhoz való egyetemes hozzáférést, ideértve a családtervezést, az információt és az oktatást, valamint a reproduktív egészség integrációját a nemzeti stratégiákba a megegyezés szerint, a Népesedési és Fejlesztési Nemzetközi Konferencia cselekvési programjával és a Pekingi Cselekvési Platformmal, valamint a felülvizsgálati konferenciák kimeneti dokumentumaival összhangban”.

Az ENSZ világában jártas embernek föltűnik, hogy a 15. bekezdésben megbújik az abortuszok támogatása. Tehát sikerült a járványhelyzet idején az emberek legfontosabb igényeinek kielégítését előirányozó nyilatkozatba is becsempészniük a témát.

Petíciónkban a 15. bekezdés törlésére kérjük a Bizottság tagjait, hogy kikerüljön a reproduktív jogok mögött rejlő abortuszok támogatása a nyilatkozatból.

Arra kérjük, írja alá most a petíciót, és segítsen minél több aláírást gyűjteni a határidőig, június 15-ig. Az aláírások a Bizottság vezetőinek és tagjainak e-mail postafiókjába fognak érkezni.

Köszönettel:

Schittl Eszter és a CitizenGO csapata

You have no rights to post comments