Nagy az érdeklődés a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus iránt...

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. december 19. csütörtök

 ...nyilatkozta a Kossuth Rádiónak a kongresszus irodai és gazdasági vezetője. Farkas Balázs elmondta, az egész katolikus világot várják az eseményre, amelyre Európa számos országából, sőt Dél-Amerikából is többen jelezték részvételüket.

„Ez az egy hét nemcsak szentmisékről fog szólni, hiszen a nagy lelkigyakorlaton, katekézisen, előadások, tanúságtételek is lesznek majd. Ezekről a televízió közel egy órás összefoglalót közöl a nap végén, így a nézők is találkozhatnak egy olyan pillanattal, egy olyan civil vagy egyházi tanúságtevő beszédével, ami megérinti őket” – emelte ki Farkas Balázs, aki szerint a szeptember 13-20. közötti időszak, a kongresszus egy hete mellett legalább ilyen fontos az a lelki előkészület. Ez jelenleg is zajlik a plébániákon, hiszen itt a legkönnyebb úgy megszólítani embereket, hogy megtalálhassák az Istenhez vezető utat.

A katolikus világ nagy érdeklődéssel várja az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, erről szerezhettek személyes tapasztalatokat azok is, akik december 8-án a díszvendég Magyarországot képviselve ott voltak a hagyományos vatikáni „100 Betlehem” kiállítás megnyitóján. Mint arról mi is beszámoltunk, december 9-én a Szentatya is ellátogatott a rendezvényre, ahol találkozott a budapesti Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola kamarakórusával, akik a magyar karácsonyi énekek mellett, a pápának nagyon kedves karácsonyi dalt adtak elő, spanyolul. A Szentatya megragadta az alkalmat, hogy felhívja a figyelmet a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelentőségére, arra buzdítva a híveket, hogy vegyenek részt az egy hétig tartó budapesti rendezvénysorozaton. Ugyanitt Cserháti Ferenc a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott Esztergom-budapesti segédpüspök azt hangsúlyozta, hogy reményei szerint a nagyszabású vallási világesemény hozzájárul majd ahhoz, hogy a kereszténység újra felvirágozzon Magyarországon, ahová a Ferenc pápát is szeretettel várják. Arra kérte továbbá a Szentatyát, hogy segítse a programot, a magyar katolikus egyház erre irányuló terveit. A pápa támogatásáról és imájáról biztosította Cserháti püspök atyát.

(iec2020.hu)

You have no rights to post comments