Brit bíróság: „összeegyeztethetetlen a bibliai hit az emberi méltósággal”

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. október 05. szombat

A transzgenderizmus elutasítása és a Genezis 1:27-be vetett hit az ítélet szerint alapvető jogokat sért. A megdöbbentő kijelentés Dr. David Mackereth brit keresztény orvos ügyében hangzott el, akit 26 éves szolgálat után bocsátottak el, saját bevallása szerint azért, mert nem volt hajlandó egy biológiai férfit nőnek nevezni — írja a the Daily Wire. A férfi ezt követően indított pert.

A bírósági ítélet leszögezi: „A Genezis 1:27-ben (azaz hogy Isten férfivá és nővé teremtette az embert, szerk.) való hit és a transzgenderizmusba vetett hit hiánya, illetve annak tudatos elutasítása összeegyeztethetetlen az emberi méltósággal és sérti mások alapvető jogait, ebben az esetben a transzgender egyénekét.”
A The Telegraph adott hírt arról, hogy Mackeret szerint 2018 júniusában azután távolították el állásából, miután főnöke kifaggatta személyes vallási meggyőződéseiről. Itt hangzott el a kérdés, mit tenne, ha egy szakállas férfi belépne a rendelőjébe, és női névmással kérné, hogy szólítsa őt. Mackeret erre szilárdan leszögezte, hogy vallási meggyőződése miatt nem teheti, ezt követően szüntették meg azonnali hatállyal munkaviszonyát.
“Nem csak engem zavar az ítélet. Azokat a munkatársaimat is, akik nem osztják a hitemet, de látják, hogyan csorbíthatják meg a gondolati és szólásszabadságukat bírák ítéletei.” — jelentette ki Mackeret, aki fellebbezni kíván az ítélet ellen, hiszen ha nem változtatják meg, az azt jelenti, hogy „a szólásszabadság meghalt az Egyesült Királyságban.”
(neokohn.hu)

You have no rights to post comments