"Miattuk volt esélye a sérülteknek..."

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. szeptember 09. hétfő

Civilek hősiességéért és a segítségnyújtásért mondott köszönetet nyilvános Facebook-posztjában egy motoros mentős, aki részt vett a szombati tragikus kimenetelű, három áldozatot követelő Vác környékén történt baleset mentésében.

Lausch Patrik részletesen beszámolt riasztása és a helyszínre érkezése körülményeiről, valamint arról: 6 sérül volt, és első kiérkezőként mindössze 3-an voltak a helyszínen mentősök, így civileket kellett bevonniuk a munkába, mert 2 embert kellett egyszerre újraéleszteni az özönvízszerű esőben, az út mentén.
Több száz ember volt a föltorlódott kocsisorban, de összesen 6-an voltak hajlandóak a szakadó esőben nekiállni segíteni – írta a hivatásos mentős, aki szerint a váci bajtársai is emberfeletti küzdelemmel, hősként dolgoztak, míg más mentősöknek a rossz idő, a zivatar és a vízátfolyások nehezítette az odajutását. Tehát ez a hat civil ember segítette a mentést hosszú ideig.
A mentős részletesen leírta mindazt, amit segítőiről ebben a helyzetben megtudott, és egyértelművé tette azt is, posztja célja az, hogy magukra ismerjenek, és így kifejezhesse háláját.
Miattuk volt esélye a sérülteknek. (...) Miattuk jobb ez a világ – fogalmazott a vélhetően még mindig az eset hatása alatt álló mentős...

(index.hu)

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés