Halál lett a kuruzslás vége

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. március 01. péntek

Letöltendő börtönbüntetésre ítéltek Kaliforniában egy kuruzslót egy 13 éves gyerek halála miatt. A sarlatán meggyőzte a cukorbeteg fiú szüleit, hogy az inzulin méreg, helyette inkább a nála éppen kapható „Isten inzulinjával”, vagyis levendulaolajjal kezeljék a gyereket.

A 84 éves Timothy Morrowt engedély nélküli orvoslásért és súlyos egészségügyi károsodáshoz, feltehetően halálhoz vezető gyermekbántalmazásért ítélték négy hónap elzárásra. Morrow a Common Sense Herbs nevű cégének termékeit propagálta, az egyes típusú cukorbetegségben szenvedő kisfiú szülei is egy előadása után keresték meg, hogy adjon nekik tanácsot. A kuruzsló azt mondta a szülőknek, hogy sürgősen hagyják abba a cukorbetegség orvosi kezelését, az inzulin ugyanis veszélyes méreg. Helyette inkább természetes gyógykészítményekkel, főleg levendulából készült olajjal kenegessék az Edgar Lopez nevű fiú gerincét, az ugyanis maga „Isten inzulinja”.
A család mindenben követte a kuruzsló tanácsait. Miután abbahagyták a hagyományos kezelést, a fiú állapota gyors ütemben rosszabbodott. Képtelen volt enni, rohamosan veszített a súlyából, majd akut légzési nehézségei lettek.
"Ne hívjuk a 911-et, ne hívjuk a 911-et?" - Kérdezte az utolsó telefonhívásban a család a sarlatánt. Ekkor a gyerek már alig kapott levegőt, de a férfi ekkor is lebeszélte őket. „Azt mondta, hogy ha kórházba visszük a gyereket, ott megölik” – mondták a tárgyaláson a szülők. A Los Angeles-i bíróság szerint a fiú anyja lényegében agymosáson ment keresztül. Az áldoktort négy hónap börtönre és  5000 dollár kártérítésre ítélték a temetési költségek miatt – írja a Washington Post.
(index.hu)

You have no rights to post comments