Három rövid idézet

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2018. június 15. péntek

Egy örökérvényű üzenet Janikovszky Évaától, gyermekkorunk kedvenc írónőjétől, egy Ronald Reagan aerikai konzervatív republikánus elnöktől, és egy Nyáry Krisztián író, szerkesztőtől:

"A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott. Kihúzzák a szellemi talajt a lába alól." (Nyáry Krisztián író, szerkesztő)

"A hat legfélelmetesebb szó: A kormánytól jöttem és segíteni akarok." (Ronald Reagan

"Ne panaszkodjunk folyton a Jóistennek, őrangyalunknak, vagy annak, akiben hiszünk.
 Vegyük észre, hogy vigyáz ránk, és legyünk hálásak neki.
 Köszönjük meg, hogy ha már hülye fejjel felmásztunk a létrára, le is tudtunk jönni. Hogy sietve lelépve a villamosról, nem ficamítottuk ki a bokánkat. Hogy azt a ronda nagy dongót kergetve, úgy borítottuk fel a fikuszt, hogy csak a cserép tört el. A sor bárki által folytatható.
 Nem kell nagy hálálkodás, elég ha csak annyit mondunk: köszönöm. Érteni fogják. És azt is értik, ha kérünk valamit, csak ne kezdjük jajgatással.
 Fogalmam sincs, milyen frekvencián jutnak el a köszönetek és a kérések az illetékeshez, de eljutnak. Van, ami nem teljesíthető.
S befejezésül egy gyermeteg, ám hatékony javaslat. (Kipróbálva!) Azokban a pillanatokban, amikor jól érezzük magunkat- hazaértünk, hűvös a lépcsőház, a kinti hőséghez képest a lakás is elviselhető, levetettük a cipőnket, végre leültünk, ettünk egy falatot, ittunk is rá, sőt letusoltunk vagy beültünk a fürdőkádba – mondjuk azt, hogy ez jól esett. Hangosan. Csodálkozni fogunk, hogy naponta hány jó percünk akadt. Ha estig nem felejtjük el – ez memóriatréningnek is jó –, köszönjük meg az illetékesnek az elmúlt napot.
 Lefekvés előtt nézzünk fel a csillagos égre. Mert kánikulában csillagos az ég. Itt nem kell semmit mondani, érezzük úgyis, hogy ott van, és szép. Mi meg itt." (Janikovszky Éva - forrás: mosolyogni tessék!)